Húzhatjuk ezt a lószállítót?
A párom azt mondta,h a vonóhorogra max 750kg súlyú futót rakhatunk,de ettől nagyobb súlyt húzhat.A lószállító 1300 kg-ra van vizsgásztatva.Próbáltam vele megbeszélni,de ingerült lett és inkább hagytam....
Mit gondolt a 750 kg alatt?Nem igazán értem,h akkor mások miért tudják elhúzni ezeket a futókat síma személyautókkal.
Persze mindent lehet csak akarni kell az már más kérdés, hogyha megállít a rend éber őre ...
De ahogy előttem írta, forgalmiban vannak a pontos adatok és az se számít a rendőrnek, hogy éppen üres az a hatalmas lószállító, ha nem húzhat akkorát akkor büntet. Remélem azért egy komolyabb géppel és nem egy swifttel vagy fastrával próbáljátok húzgálni.
A vontatás tömege nem lehet nagyobb az azt vontató személygépkocsi össztömegénél.
A vontatás tömege nem lehet nagyobb a személygépkocsi gyártója által megadott össztömegnél.
A vontatás tömege nem lehet nagyobb köhém rendeletben megadott értéknél.
A vontatás tömege nem lehet nagyobb, mint amit a vonóhorogra megadtak.
És ezekből a legkisebb értéket kell figyelembe venni.
Az össztömegen nem az önsúlyt kell érteni.
Esetedben az utánfutó, a ló, s minden egyéb rakomány teljes súlya számít.
Nos, a jogosítvány miatt mondta a 750 kilót, vagy tényleg ennyit ír az autó forgalmijában? Jó lett volna leírni, hogy milyen autóról van szó.
Ha az egész járműszerelvény nem haladja meg a 3500 kilót (tehát egy 2200 kg, vagy akár kevesebb max önsúlyú autóval húzod az 1300 kilós pótót), akkor még sima B jogsival is mehettek. De tényleg az számít, hogy mit ír az autó forgalmijában, a rendőr is azt nézi.
Az 1300kg több a 750kg-nál.
Az 1300kg több a G Astra súlyánál is.
Ez már 2 ok, ami miatt hivatalosan nem lehet.
Ha mégis megpróbálod, nem a motor fog tönkremenni (először), hanem a kuplung. Az viszont elég hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!