Megéri autót venni, havi 5-6 használatra?
Bevásárlás, rossz időben munkába járás, gyorsan a-ból b pontba jutás.
Vagy erre nagyon "úri luxus" egy bármilyen autó?
Pénzügyileg lehet nem a legolcsóbb megoldás. De mindenképp megéri.
Én is eredetileg havi 2-3 400 km-es útra vettem kocsit (vonat helyett)
Nem volt olyan pillanat az életemben, hogy ezt kicsit is megbántam volna...
Nem úri luxus, mert kis keresetből is össze lehet rá spórolni a fenntartást, csakhát ilyenkor nincs értelme.
Ha a pénz nem akadály, mert csak a ritka használatra vonatkozik a kérdés, akkor szerintem a kényelem javára megéri.
Én havi 2-3 hétvégén ingázok vidékre haza. Ez havonta 2-3x 400km. Hétköznap vegyesen használok tömegközlekedést és két kerekű járműveket.
Bevásárlást, ha lehet, akkor banyatankkal végzem. Kb. csak akkor veszem elő a kocsit bevásárláshoz, ha 15 zsugor ásványvízért megyek vagy messze van a bolt.
Én is csak heti kétszer indítom be a kocsit. Pénteken és vasárnap. A többi napon csak áll a garázsban. De még így is összejön évi 25.000km.
Mondjuk igaz, hogy én ha beindítottam bő 200km-ig nem állítom le. Tehát nem csak a városon belül járok bevásárolni.
A Te esetedben valami egyszerű kis benzines autót vennék, minek viszonylag olcsó a fenntartása, de mégis ha kell, akkor kéznél van.
Anyagilag nyilván nem éri meg, mert drágább lesz az autó + buszbérlet mint önmagában csak a buszbérlet. De a kényelmet meg kell fizetni. Valamit valamiért.
Az pedig, hogy belefér-e a havi költségvetésedbe, az anyagi helyezted dönti el.
Taxi.
Nem a te gondod a javítása, fenttertása, nem a te autód törik/sérűl, ne a tiédet lopják el, nem te kapod a csekket szabálysértéssért, nem te hordod 2 évente műszakira, nem te tankolod, stb...
pl: egy 3mft-os új hiteles kocsi mindent beleszámítva, 10 év alatt 10mft-ba van.
Amitt 10 éves korában max nagyon max 1mft-ért el tudsz adni. Akkor is buktál 9 mft-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!