Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Páréves szinte új autó hitelle...

Páréves szinte új autó hitellel vagy középkorú (9-13) éves autó készpénzben?

Figyelt kérdés

A kérdés azért merült fel bennem, mert volt pár 10-12 éves sõt 15 fölötti autó a kezem közôtt, és ilyentájt jönnek elõ a csereperiódusos és szokásos dolgok mellett a apróbb, bosszantó hibák, elektronikai meghibásodások, sok futásból adódó motorkopások. Nehez jót kifogni. Ezért gondoltam arra, hogx inkább hitellel venni egy két-három eves autót, aminél ezek még nincsenek és nem kell elgondolkodnom pár év használat után hogy megint fiatalabb kocsit kellene venni.

Mi a vélemenyetek?

Autóba középkorban ford focus II vagy mazda 6 van kinézve, újban annyira még nem n€zelődtem de német.vagy japán autó lesz.

2017. márc. 24. 06:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
34%

"Sajnos többen többféle számítással kimutatták, hogy az új autó hosszú távon olcsóbb mint a használt apránként költve rá."

Igen, csak a használtra nem veszek fel hitelt, és ha elromlik, megtehetem, hogy nem csináltatom meg, amíg nincs rá keret. Ha az újra hitelt kell felvenni, ott nem fog várni rám a bank. Szóval új autót csak kp-re szabad venni, ezt viszont sokan nem tehetik meg.

Egyébként nekem pl 1,5-2 milla közt van most a kocsim - 3 év alatt került vételárral, átírással, gumi szettekkel, olajcserékkel, plusz kiadásokkal együtt ennyibe. Most olyan 6-700 közt lehetne eladni, de számoljunk 600-zal. Buknék rajta olyan 1 misit. Új autón ennél többet elbuksz 3 év alatt. Szóval sose értettem, mire alapozva állítja azt bárki, hogy egyazon típusból a használt drágább hosszú távon, mint az új. 10 év alatt sem költenék rá annyit, hogy az újkori árát elérjem.

2017. márc. 24. 14:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, mi köze van a finanszírozásnak a javításhoz? Ha leromlik a kocsi kijön a bank, és elver, hogy miért nem csináltattad meg?
2017. márc. 24. 16:47
 13/15 anonim ***** válasza:
9%

"Utolsó, mi köze van a finanszírozásnak a javításhoz?"

Na akkor még egyszer, erre reagáltam:

"Sajnos többen többféle számítással kimutatták, hogy az új autó hosszú távon olcsóbb mint a használt apránként költve rá."

Új autót 10/8 ember nem fog tudni kp-ra megvenni. Ergo hitelre veszi. De rendben, hagyjuk a finanszírozást, vedd meg kp-ra mondjuk a 8 milliós autót, amit 15 évesen megkapnál majd 5-600ezerért. 10 év alatt nem fogsz rá annyit költeni javítással, karbantartással, mindennel együtt, mint az újkori vételára volt. És az újat is fenn kell tartsd, hozzáteszem, arra is fog kelleni új gumi, olajcsere stb. Szóval az eléggé fals, hogy hosszú távon az új olcsóbb, mint ha használtan veszed. Persze ha egy lerúgott 3 éves bmw-t veszel, amire a gatyád rámegy még a viszonylag magas vételáron felül, akkor lehet. De általában az a helyzet, hogy megveszik a 10-15 éves prémium autót mondjuk 1-1,5 milla körül, ami újonnan került 8-ba. Megnézném, hogy mikor költenek rá annyit, hogy drágábba legyen nekik, mintha újkorában vették volna meg. 10 év alatt sem.

2017. márc. 24. 17:09
 14/15 anonim ***** válasza:

Ez mind igaz, de van nagyon sok dolog, amit nagyon nehéz forintosítani.

Egy használt kocsi, még ha pár éves, vezetett szervizkönyves, adják az összes szervizszámlát és garanciális, akkor is lutri valamennyire hosszabb távon. A motort pl nem szeded szét vásárlás előtt, nem látsz bele. Nem tudod hogy az előző tulaj mennyire padlózta hidegen. A turbót lehűtötte-e autópályán benzinkútnál kiállva. Mennyire volt "digitális" a lába, mekkora pofonokat kapott a kettős tömegű. Ezek szemrevételezéssel, diagnosztikával nem derülnek ki. Nem is feltétlenül okoznak problémát a garanciaidő alatt, de később bizonyos alkatrészek elhalálozását idő előtt előrébb hozhatják.

Sokszor látom, hogy az emberek hogy bánnak az autójukkal. Hogy gyilkolják az új autókat is. Nem kímélik, nem érdeklik, az csak egy tárgy, amit pár év múlva úgyis túladnak, aztán majd szopik vele az akihez kerül.

Tudok olyanról is, aki magas járdaszegélyen végighúzta az autó alját. Kaphatott rendesen az alvázvédelem. De nem érdekli, majd a következő műszaki vizsga előtt dobat rá valami kulimászt. Aztán ha 10-15 év múlva az akkor aktuális tulajnál jön a meglepi, hogy szét van alatta rohadva minden, az már nem az ő gondja...

Na az ilyenek miatt nekem már nincs bizodalmam a használt kocsikhoz. Legyen akármilyen fiatal és akárhogy ledokumentált is.

Továbbá a vételkor az ember idejét, energiáját, utána rohangálását, munkahelyi szabadságát is nehéz forintosítani. Nem mindegy, hogy besétálok egy szalonba és megrendelek egy adott autót, olyan színben, olyan kárpittal, olyan extrákkal és olyan felszereltséggel, ami nekem tetszik. Vagy rohangálok keresztül kasul az országban megnézek harminc autót, mert a legtöbbnél a fele sem igaz, amint amit a hirdetésben írnak, vagy pont úgy sikerül fotózni, hogy az a karcolás "véletlenül" nem látszik a képeken. Továbbá akkor is egy kompromisszumos autót fogok tudni venni, ami éppen van elfogadható áron, elfogadható állapotban. Az hogy épp bugyirózsaszín...? Hát istenem, ilyen volt, el kell fogadni. :(

És akkor pl azt a bosszúságot hogyan forintosítjuk, ha egy minden szempontból optimálisnak tűnő autót pont az orrunk előtt visznek el?

Az új autó többe kerül, de ezektől mind megkíméled magadat.

2017. márc. 24. 19:23
 15/15 anonim ***** válasza:

#14-es

Értem, amit mondasz, de nem erről volt szó. Ha az a kérdés, hogy megéri-e új autót venni, ha zsebből telik rá, akkor én is rávágom, hogy: IGEN! És ha megtehetem, akkor én is újat fogok venni.

De itt most arról volt szó, hogy egyes statisztikák vagy mik szerint egy új autó hosszú távon olcsóbb, mint egy használt. Persze egy új Suzuki Swift vs. használt Audi Q7 esetén ez biztos igaz, de én inkább úgy közelíteném a kérdést, hogy új autó vs. használt autó, ugyanabból a típusból. Így viszont meggyőződésem, hogy fals az állítás.

2017. márc. 24. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!