Egy 120le-s Alfa Romeo 147 havi fenntartási költsége, ha egyáltalán nem járok vele, megáll ~12e forintnál?
Tudom, hogy sokan nem szeretik ezt a márkát/modellt, de ezt most tegyük félre. Természetesen szeretnék majd mászkálni vele, csak életem első autóvásárlása előtt állok, és próbálok tisztában lenni egy gépjármű költségeivel.
Amit eddig olvastam, az alapján a biztosítás, a teljesítményadó, és a szerviz (feltételezve, hogy nem áll meg alattam minden negyedévben), kijön ~120e forintból evés szinten, de szeretnék erre megerősítést kapni.
Ehhez csodára lenne szükséged :)
Inkább 200e-vel számolj évente
16.500 csak az éves teljesítményadó, gondolom a kötelező is van vagy 35 körül, ha még friss a jogsid, és nagyvárosban élsz. Itt már el is ment a költségvetés majdnem fele.
Olajszűrő 5 ezer, pollenszűrő 5 ezer, olaj ismerős által 6 ezer, ha nincs ismerős még drágább, légszűrő 5 ezer, üzemanyagszűrő 3 ezer. Vezérműszíj készlet, mondjuk egy Dayco kb 50.
Nyilván a vezérműszíjat nem kell évente cserélni, de első alkalommal nem árt. Ha ezeket nézed, akkor már el is fogyott a kassza, és akkor még nem történt semmi az autóval. A futómű nagyon kényes, ha az bemondja az unalmast, akkor csak arra elmegy majdnem egy 100-as. Téli/nyári gumi kopik, vagy ha eleve öreg, akkor az is cserés, az sem pár ezer Ft. Szerintem a 120 ezer nagyon karcsú.
Nekem is Alfám van, cserélni kellett a 4 spirálrugót, 80 ezer ment rá, munkadíj nélkül. Nyilván én sem kalkuláltam vele, egyszer csak jött, pedig keveset használom az autót.
"ha egyáltalán nem járok vele"
Költői a kérdés: akkor minek? Nézegeted az udvaron?
:-) Egyébként a teljes lepapírozás+egy kis szervíz alapból beleugrik egy 100-ba,egy alapos futóműfelújtás dettó,egy normális gumigarnitúra 50-60-tól..és még nem beszéltünk akkor egy esetleges kuplungozásról,injektorfejekről..stb..stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!