Milyen motort éri meg venni aminek alacsony fenntartási költsége van?
Sziasztok!
Tervezem, hogy megcsinálom az A2 jogosítványt és belekezdek a motorozásba. Viszont ötletem sincs mennyibe kerül egy motor fenntartása, és miket kell hozzá kötni.
28-35 kW közötti motorokon gondolkodok.
Havi keresetem 20-25 ezer forint körül van, diákmunka sajnos nem fizet sokat.
Segítséget előre is köszönöm!
20/F
1. Kerékpározz. Annak is van fenntartása, ha évi 3-5000 km-t tekersz...
2. motor
- számolj évi 5000 km-el, amihez kell típustól függően
- ~ 4 liter olaj+ szűrő + munkadíj vagy minden a cseréhez szükséges szerszám és tudás (évi 1x
- biztosítás, adók, nem lejárt tartalmú eü-csomag, tárolás
- 5ekm-re mondjuk 4 liter / 100 km fogyasztás üa.költségének kiszámítása (kb a 28-35 kW kategóriáé)
- mosás-ápolás-kenés (és a hozzávalók)
Biztos kihagytam ezt-azt, de ezek az éves kiadások, no, meg használt példánynál pl. az olajcsere többnyire alap.
A fenti futással 3-4 évente még számolandó:
- láncszett
- gumik
- nagyobb szerviz (hűtőfolyadék, fékfolyadék, zsírzás, fékek tisztítása, stb. szintén munkadíj, vagy szerelési útmutatóval saját kezűleg, ha tudod mit csinálsz)
- fékbetétek előre
...
Ha már a vásárlás előtt az a legnagyobb gond, hogy "mennyi az annyi", akkor ne is vegyél motort, amíg nincs meg a biztos háttér.
Fölösleges 20 évesen szétrombolni egy álmot azzal, hogy üres a tank, kellene két új gumi, vagy, hogy nincs befizetve a biztosítás.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!