Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motort éri meg venni...

Csakegyemberasokközü kérdése:

Milyen motort éri meg venni aminek alacsony fenntartási költsége van?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tervezem, hogy megcsinálom az A2 jogosítványt és belekezdek a motorozásba. Viszont ötletem sincs mennyibe kerül egy motor fenntartása, és miket kell hozzá kötni.

28-35 kW közötti motorokon gondolkodok.

Havi keresetem 20-25 ezer forint körül van, diákmunka sajnos nem fizet sokat.

Segítséget előre is köszönöm!

20/F

2017. márc. 3. 14:22
 1/3 anonim ***** válasza:

1. Kerékpározz. Annak is van fenntartása, ha évi 3-5000 km-t tekersz...

2. motor

- számolj évi 5000 km-el, amihez kell típustól függően

- ~ 4 liter olaj+ szűrő + munkadíj vagy minden a cseréhez szükséges szerszám és tudás (évi 1x

- biztosítás, adók, nem lejárt tartalmú eü-csomag, tárolás

- 5ekm-re mondjuk 4 liter / 100 km fogyasztás üa.költségének kiszámítása (kb a 28-35 kW kategóriáé)

- mosás-ápolás-kenés (és a hozzávalók)

Biztos kihagytam ezt-azt, de ezek az éves kiadások, no, meg használt példánynál pl. az olajcsere többnyire alap.

A fenti futással 3-4 évente még számolandó:

- láncszett

- gumik

- nagyobb szerviz (hűtőfolyadék, fékfolyadék, zsírzás, fékek tisztítása, stb. szintén munkadíj, vagy szerelési útmutatóval saját kezűleg, ha tudod mit csinálsz)

- fékbetétek előre

...

2017. márc. 4. 10:39
 2/3 veterán vas ***** válasza:

Ha már a vásárlás előtt az a legnagyobb gond, hogy "mennyi az annyi", akkor ne is vegyél motort, amíg nincs meg a biztos háttér.

Fölösleges 20 évesen szétrombolni egy álmot azzal, hogy üres a tank, kellene két új gumi, vagy, hogy nincs befizetve a biztosítás.... :(

2017. márc. 4. 11:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Leteheted a jogsit, de ilyen kereset mellett sajnos nagyon maximum egy segédmotor. Tehát 50cc. Én is inkább a kerékpározást javaslom, és akkor utána már inkább korlátlant tedd le. Gondolj bele, hogy azért vennél egy motort, hogy bejárhass vele dolgozni megkeresni azt a pénzt, amit a motorra költesz majd, hogy bejárj dolgozni? Gyűjtsél, tanuljál, utána legyen egy munkahelyed és akkor talán megengedheted, hogy motorozz. Egy motor fenntartása sajnos nem olcsó. Sokan azt hiszik, hogy majd olcsóbb mint autóval vagy tömegközlekedéssel járni. Sajnos nem, legalábbis a kategória amiben gondolkodsz az nem. A segédmotor meg 1-2 erre kitalált 125-ös olcsóbb tud lenni, de sajnos sok év mire visszahozzák az árukat és ahhoz olyan gép is kell, ami rendben van tartva.
2017. márc. 4. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!