Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik, ha fordítva...

Mi történik, ha fordítva rakom be az akksit?

Figyelt kérdés
Addott egy dTi Renault. Ami akksi volt benne az teljesen tropára ment. Gondoltuk veszünk bele egy téli szezonra "jóvanazúgy" Tesco-s akksit. Az történt, hogy beleraktuk volna, de nem olyan oldalos pozitívos volt az akksi amilyet szeret az autó. Oké, mondzuk kicsit a kábelt elrendeztük, megfordítottuk az akksit, csak a telet bírja ki. Így is volt, de egyszer véletlenül fordítva lett rákötve egy éppen annyi pillanatra hogy hozzáért a saru. Szikra megvolt, anyázás megvolt, aztán kocsi nem indul, gyújtás sincs semmi sincs most új akksival. Van ezen valami védelem ami elszólhatta magát, vagy mi a teendő, mert a biztosítékokat sorra lövi ki egymás után amikor cseréljük. Vagy kuka minden ami elektronika és motorvezérlő?

#elektronika #Renault #fordított akksi
2017. márc. 21. 20:24
 1/10 anonim ***** válasza:
81%
Csupán annyi, hogy a polaritás-érzéketlen berendezéseknek nem számít, a polaritás-érzékenyek, amelyek nem védettek, tönkrementek.
2017. márc. 21. 20:42
 2/10 A kérdező kommentje:
1# Hát igen, ezt tapasztaltuk. E-szerint a fél autó kuka.
2017. márc. 21. 21:10
 3/10 anonim ***** válasza:
76%
szerintem a legegyszerűbb egy villamost megkérdezni,ha itt nem kapsz választ.
2017. márc. 21. 21:33
 4/10 anonim ***** válasza:
Ilyenkor szokta feladni a komplett motorvezérlő elektronika...
2017. márc. 21. 21:53
 5/10 anonim ***** válasza:
Biztosítékokat nézted a motorban meg valahol a kormány alatt
2017. márc. 21. 22:06
 6/10 anonim ***** válasza:
A motor vezerlő körűl szoktak lenni hatalmas tüzős biztosítekok kb 3 db ezeket kéne megnézni. Lehet akku alatt lesz valahol. Ilyenkor nagy valószinűséggel a motorvezerlő kuka. De zárlat is keletkezhetett a kábelkötegben.
2017. márc. 22. 10:39
 7/10 anonim ***** válasza:

A generátor diódahíd és fesszabályzó biztos feladta, gyakorlatilag fordított polaritásnál rövidre zárja az akkut.

Minden olyan, ami félvezetőt tartalmaz, és a gyújtás ráadása nélkül is kap áramot, szintén kukagyanús, ha csak nem védte meg egy biztosíték. Távirányító vevő, riasztó, autórádió...

Viszont az, hogy helyes polaritással is sorra veri ki a biztoket, arra utal, hogy egy csomó elektronikai részegység leégett benne, kuka. Vagy szerzel bele bontottat olcsón, vagy érzékeny búcsút veszel az autódtól.

A "jól van az úgy" olcsójánoskodás mindig ide vezet.

2017. márc. 22. 10:59
 8/10 A kérdező kommentje:
7# Félreértetted ezek szerint, mert a jólvanazúgy az árra volt értendő. Itt a probléma azzal volt hogy másoldali pozitívos volt, mint amire gondoltunk.
2017. márc. 24. 17:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Te értetted félre: a jóvanazúgy azt jelentette, hogy jó lesz az, beleerőszakolva a másik oldali pozitívost. Normális ember ilyenkor visszaviszi, kicsierélteti. A jóazúgy familia tagjai viszont hazavágják az autójukat.

Előbb utóbb mindif ráteszi valaki a kábelt fordított polaritással.

2017. márc. 24. 18:29
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönjük... Egyébként én írtam a kérdést, nem tudom hogy hoztad össze azt hogy félreértettem. És nem értem mit ítélkezel. Mi az hogy jóvanazúgy familía?! Remélem egyszer neked is krv@ fontos lesz valami, és nincs kéznél a megoldás! ;)
2017. márc. 25. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!