Mitől búghat az autó jobb-hátulja?
Sziasztok! Érdekes dologra lettem figyelmes úgy fél éve. Az autó jobb hátsó részéről búgás hallható bizonyos szituációkban. Gondoltam több mindenre, így elsőként, amit magam is meg tudtam csinálni, megvártam a téli szezont, hogy a kerekeket átcseréljem téli-nyári szettre. Csere után tovább volt hallható a bugás, ezt jeleztem a szerelőmnek, aki egy próbakör után azt mondta, hogy a jobb kerékcsapágy megadta magát. Eltelt egy kisebb idő ismét, mert az autót napi szinten használom. Nos a csapágy csere megtörtént elvileg, majd mondta a szerelő, hogy ha továbbra is búg, akkor a gumi a ludas. Itt a tavasz, a napokban visszakerült a nyári kerékszett, de búg, megcseréltem az első és a hátsó tengelyen lévő gumikat, továbbra is csak a jobb hátsó részén hallható a zaj. A gumiszilentek nyikorognak, ez okozhatja ezt a jelenséget? Egyébként további érdekessége ennek a hibának, hogy ha az autó élesen jobbra kanyarodik akkor búg (kaszni balra, jobb hátsó része kisebb terhelést kap), ha balra kanyarodik teljesen elcsendesül (kaszni jobbra, nagyobb teher a jobb oldalon).
Mi lehet még, ami ezt okozhatja?
Opel Corsa C 2004
Hékás! :-)
"Elvileg" ezért van ez az oldal, hogy kérdezhessek. Egyébként jeleztem a szerelőmnek a problémámat, remélem meg van nála a számla a csapágyról. Úgy emlékszem 18600 volt kb 40%-os kedvezménnyel az alkatrész. Eddig sohasem kértem el a számlát, mert a család egyik jó ismerőse, megbíztunk benne, mindig azt tette bele, amit kértem. Pont ezért voltam néhány napja kissé bizonytalan, valamint kollégáim is mondták, hogy attól még, hogy egy alkatrész új és jó minőségű nem feltétlenül jó/lehet széria hibás.
Megosztom a végeredményt!
Mint kiderült, a szerelőm nem párban cserélte a hátsókerékcsapágyat, csak a jobb oldalit. A bal hátsó csapágy lett végül a ludas, valamiért én mindig az autó jobb oldaláról hallottam a búgást. Most már kész és olyan csendes, mint újkorában volt :-)
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!