Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megéri a gumik kulon felnire...

Megéri a gumik kulon felnire szerelese?

Figyelt kérdés
Nektek mi a tapasztalat, behozza az arat a teli nyari felniszett? Milyen gyakran kell centiroztatni? Acelfelni, regi Swift ha szamit :)
2017. márc. 20. 22:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Meg. A gumik szerelése nem használ a gumiknak. Télre jó az acélfelni, az kevésbé sérülékeny és olcsó ha mégis sérül. De nem csak az árat érdemes nézni. Nem kell gumishoz időpontot kérni (amit úgyse tud tartani), mert magad is le tudod cserélni a kereket, akkor amikor ráérsz. Egész kerék tárolása sem igényel több helyet mint csak a gumiké. Az egyetlen hátrány hogy 1x meg kell venni az acélfelniket, Swiftre nem egy nagy érvágás, míg a gumiszerelés ára nem kevesebb mint egy nagyobb autónál. Kb 2-3 év alatt behozza az árát is, onnantól már anyagilag sem éri meg cserélgetni a gumit a felnin.
2017. márc. 21. 16:26
 12/13 anonim ***** válasza:

Igen, számít, hogy mire teszed.

Én a nyári alu mellé acélt vettem télire. Több előnye is van:

- télen nem amortizálódik az alu felni (nekem ez a prio1)

- a kerékcserét magam végzem, otthon (ingyen van és nem kell várni senkire, prio2)

- sokkal kevesebb gumicsere szükséges (a gumicserével sem amortizálódik a felni, prio3)

Hátrányok:

- egyszeri, magasabb befektetést igényel

- ha rossz utak miatt gyakran kell centírozni, akkor mégis lehet menni a gumishoz és fizetni, holott sok helyen a csere árában benne van a centírozás is

Nézzük a te eseted!

Lemezfelnire nagyságrendileg 1500Ft/darab a csere díja. Tehát évente 2*6000=12000 forint.

Ezt kell szembeállítani a négy darab második szett és egy nyomatékkulcs árával.

Aliban a nyomattékkulcs nem drága, talán 6000-ért vettem és bevált. 13-as lemezfelni Swiftre kb. 6-7000 Ft hasra becsülve (2012-es Octaviara 10k-ért vettem újat). Tehát, ha csak az évi két gumicserét akarod megúszni, akkor két és fél szezon alatt megtérül a befektetés.

2017. márc. 21. 16:26
 13/13 A kérdező kommentje:
Kösz a sok választ, végül kifogtam összesen négyezerért négy darab felni télivel, szóval innentől akármi van már megéri. Mentek a zöldek
2017. márc. 21. 22:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!