Megéri a gumik kulon felnire szerelese?
Mikor vette az autómat (ősszel), egyből vettem hozzá még egy szett felnit a téli gumiknak.
Nekem ez tűnt evidensnek és eszembe nem jutott, hogy ugyan arra a felnire gyűressem fel fél évente éppen az aktuális gumit. (Azóta tudom, hogy van aki így csinálja.)
A guminak sem tesz jókt és nem is olcsó mulatság.
Ezen kívül télre kicsit ballonosabb gumit szerettem volna. Az autó eredeti felnije 17"-os 225/45-ös gumival. Télre 15"-ost vettem 195/65-ös gumival. És persze az is kapott egy szett nyomásszenzoros szelepet.
Centríroztatni, gumisnál ellenőriztetni akkor szoktam ha valami rendellenességet tapasztalok. Pl nagy tempónál remeg a kormány.
a gyári alufelnire tetettem minőségi téli gumit, és azóta télen-nyáron azzal járok. Gond letudva.
A gyári acélfelni eredeti téligumival meg a pincében.
amúgy mindegy milyen autód van, a jó gumi számít, főleg a téli.
ja...és az autózásnál semmi nem hozza be az árát...maximum elmondhatod, hogy kevesebbet buktál...
az autó már csak ilyen.
Aki szerint nem éri meg akkor az jobb, hogy évente 2x fizetni a gumisnak? Ráadásul a felni sem örül az állandó nyüstölésnek, cserélgetésnek.
Szóval hosszabb távon aki cserélgeti annak jobb ha külön felniken van a téli, nyári szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!