Mit lehet tenni ha túl szűk egy mellék utca két autónak?

-visszatolat
-ha úgy van, akár valaki felmegy a járdára is, hogy elférjenek
-ha esetleg két parkoló autó közé az egyik betud bújni, akkor az megvárja amíg a másik elmegy
-két személyautó között néha nem egyszerű a megegyezés, hogy ki engedjen el kit, de ha nagy autó (kisteher, kamion) találkozik személyautóval, akkor mindig a személyautó kell behúzódjon vagy visszatolasson, utat csinálva a nagyobb járműnek.

Megoldják.
Kézenfekvő megoldás, amire van is sok példa a gyakorlatban, hogy a szűk utcából kihajtót kiengedik, annak ellenére, hogy rendszerint nem neki van ott elsőbbsége.
A helyzetből adódóan erre gyorsan rájönnek a felek, és az elsőbbséggel rendelkező jelzi, hogy menjen, hisz ő oda tart, és könnyebb lesz oda kanyarodni, ha nincs ott a másik jármű.
Az is ide tartozik, hogy a szűk utcából még balra is jobbra húzódva érdemes kanyarodni, ezzel is segíteni, a másik sávba érkezni szándékozót - sokszor elegendő ennyi, viszont középre húzódva bedugul a kereszteződés.

Van aki ilyenkor is köti az ebet a karóhoz. Neki elsőbbsége van, márpedig mindneki tolasson vissza...
Megkerültem a háztömböt, mögé álltam, és megkérdeztem, hogy magától lemond az elsőbbségéről, vagy a vontatókötéllel rángassam ki a kereszteződésből.
Rájött hogy van hátramenet, és lehet 60 centit hátrébb gurulni. Ennyi kellett volna, hogy elférjenek az alárendelt útról érkezők.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!