Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lada Niva átalakítása 2 kerék...

Lada Niva átalakítása 2 kerék hajtásra?

Figyelt kérdés

Vettem egy lada nivát, amit horgászatra fogok használni, de nehéz, saras terepen soha nem fogom használni ezért nem érzem szükségét a 4 kerék hajtásnak. Arra gondoltam, hogy kivitelezhető-e az, ha az első kerék hajtást simán kikötöm a hajtóműből és hátsókerekes lesz csak. Megoldható-e?

Köszi a válaszokat.

2017. márc. 19. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Le lehet kötni az első hajtást, de akkor nem indul el: a nyitott középső diffi csak pörög magának, nem hajt. Ilyen esetben a központi diffit alakítják át úgy, hogy nyitott állapotban csak hátul hajtson, összezárva elöl is, de akkor aztán rögtön mereven.
2017. márc. 19. 16:40
 2/8 anonim ***** válasza:
70%
Én azt szeretném kérdezni, hogy vettem egy Porsche 911-est, de nekem túl gyors. Le lehet valahogy fojtatni, hogy maximum 80 LE legyen?
2017. márc. 19. 16:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Nézd csak:

[link]

2017. márc. 19. 16:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Ennek nem sok értelme van! Mivel a Niva-ban nincsenek elöl a kerékagyakban agykapcsolók (szabadonfutók), azzal, hogy az osztóműnél a kihajtást leválasztod nem oldasz meg semmit. Hiába veszed ki akár az egész első kardánt, az agykapcsolók hiányában az első difit ugyanúgy forgatják a kerekek, mintha hajtva lenne, ezért a fogyasztásban nem sokat számít.
2017. márc. 19. 20:05
 5/8 anonim válasza:

Van rajta középső difizár, nem?

Azt bekapcsolod, akkor elindul.

Faterék 30 éve a kardánt szedték ki a vállalati Niveából, aztán középső difizár be, úgy közlekedtek első kerék hajtással.

2017. márc. 19. 20:06
 6/8 anonim ***** válasza:
Ennek a kérdésnek semmi értelme...
2017. márc. 19. 20:39
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, ez hülyeség.
2017. márc. 19. 21:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Vedd ki a tengelyt difizárat kapcsold be=elsőkerekes Lada Niva
2017. márc. 19. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!