Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az aksi a rossz vagy a generátor?

Az aksi a rossz vagy a generátor?

Figyelt kérdés

Opel Omega A kétezres benzines.

Ma próbálgattam az autót ( Apu kedvence, szóval most vezettem először pár km-t )

Arra figyelmes ha nyitva hagyom az ajtót akkor ügye világít a belső lámpa, bekapcsoltam az elakadásjelzőt ( mint mondtam próbálgattam, néztem, hogy hol van index, lámpát is kapcsoltam stb.) és a belső lámpa enyhén villogott, pislákolt, de nem kapcsolt ki csak enyhén villogott. Amint kikapcsoltam az elakadásjelzőt egyből elmúlt a villogás.

A másik gond, hogy rángat gyorsításnál az autó... holnap megyek kikormolni az autóútra. Ha esetleg utána is csinálná annak mi lehet az oka?

Hozzáteszem nem rég lett felújítva a motor, most volt radiátor csere.

Amikor jár a motor alapjáraton, akkor dolgozik az akku vagy csak indításkor kell igénybe venni "szolgáltatásait" :)

Előre is köszönöm a válaszokat.

2017. márc. 18. 18:47
 1/5 anonim ***** válasza:

Nos : ha több fogyasztó van álló motornál ,tehát töltés nélkül persze,hogy a feszültség leeshet közben,illetve az áramfelvét miatt nem egyenletes,az elakadásjelző pedig impulzus alapon megy.

Például ha indítasz akkor az elektronika leállít közel minden fogyasztót,hogy indítóáram legyen dögivel :)

Ha rángat az sok minden lehet.

Az hogy meghajtod az nem hozza rendbe.

A motorgenerál pedig nem egy fűtőradiátor cserét jelent..

Mint ahogy a tankolás sem szervízt jelent.

Amikor már jár a motor az akku azért nem merül le ,mert fordulatszám függően a generátor folyamatosan visszatölti a fogyasztók által elhasznált jedit...

Ezért van ,hogy az akku ~12-12,4 körül van nyugalmi állapotban járo motornál pedig illik egy 14 voltot mérni.

Igénybevesszük menetközben az akkut,de folyamatában van töltés.

Olyan mintha a kutya leissza rólad a fürdővizet,de folyamatosan engeded a csapból a vizet a kádba.

2017. márc. 18. 18:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Egyik sem.

Mondjuk az akksi lehet, hogy kezd elöregedni, ha a lámpák már megcibálják a feszültségét.

De a gyorsításkor való rángatás teljesen független az akksitól és a generátortól.

Amikor jár a motor akkor is kell az akksi, pl. a gyújtáshoz, stb.

De a generátor ennek sokszorosát termeli.

Ha a generátorral lenne probléma, akkor kigyulladna a töltéshiba jelző lámpácska, járó motornál is.

2017. márc. 18. 19:15
 3/5 A kérdező kommentje:

Oh, köszönöm a választ.

Igen, motorfelújítás után lett cserélve a radiátor... kb 1 hónapra rá. Pontosan nem tudom, hogy mit takar egy motor felújítás, de dugattyúcsapszeget, vízpumpát, szíjakat stb. Akkor lehet gyengus az aksi? Rángatás csak Apunál jön elő.. szerelő nem érezte.. én se, de nem volt üzemmeleg a járgány, ja és tegnap éreztem a rángatást. Lehet injektor hiba is.

2017. márc. 18. 19:23
 4/5 anonim ***** válasza:

"Akkor lehet gyengus az aksi?"

Lehet, de mint írták korábban nem azért villog a belső lámpa. Az elakadásjelző durván 8A-t vesz fel impulzus szerűen, azért az nem kevés...

"de nem volt üzemmeleg a járgány"

Akkor miért csoda, hogy rángat hirtelen gázadásra?

2017. márc. 18. 20:42
 5/5 anonim ***** válasza:

Ez önmagában nem jelent se generátor, se akku hibát.

Az akku az önindító megforgatásához kell. Ha már jár a motor és a generátor, ő is fogyasztóként áramot vesz fel, amíg teljesen vissza nem töltődik.

Az hogy a töltéslámpa elalszik, nem jelenti 100%-ra azt hogy a generátor jó. Ez önmagában csak azt a tényt közli, hogy van gerjesztése a generátornak.

2017. márc. 19. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!