Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elvittem a szerelőhöz az...

Elvittem a szerelőhöz az autómat,400 km megtétele után eltört a feszítőgörgőt tartó csavar. Mondanom sem kell, hohy milyen károkat okozott. Megcsináltattam,900 km után szintén bekövetkezett. Mi lehet a hiba?

Figyelt kérdés
2.0PDTDI-ről van szó, a baj mind a kétszer kuplung kinyomásra történt. Lendkereket és a kuplungszettet az első törés után cserélte a szerelő. Ha jól gondolom, a szerelő hibája nem lehet, mivel a feszítő automata.

2017. márc. 18. 08:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Igen a PDTDI még rosszabb mint a TDI :)

Teljesítményben természetesen alázzák a szívó diesel-t, főleg a régieket.

De megbízhatóságban meg elég szeszélyesek...

Én nem mernék venni egyiket sem, azon aggódnék mikor adja meg magát benne valami a nagy terhelésnek köszönhetően.

2017. márc. 18. 13:30
 12/16 A kérdező kommentje:

Az első vezérlés csere csomó aprósággal együtt 140.000 Ft volt, ebből 70 körül lehetett a vezérlés, az első törés után 260.000 Ft-ot adtam, mivel a törés tippje az elhasználódott lendkerék volt, amit ugye kuplunggal együtt kellett cserélni, ez nagyon kedvezményesen 150.000 Ft volt, a fennmaradó 110e pedig az apróságok, amiket tönkre tett a vezérlés, akkor csak 4 darab szelepet vert el, most viszont hallottam a hangján, hogy más is szétment.

Az érdekesség továbbra is az, hogy a régi vezérlésben 110.000 km volt kb, látszott rajta, hogy közeleg a vég, aztán jött az új és tönkretett mindent. Visszatérve az érdekességre: továbbra is fura nekem, hogy kuplung kiemelésre történik meg.

2017. márc. 18. 14:09
 13/16 anonim ***** válasza:
Szerintem azért lehet, h a kuplung kiemlésre történt, mert akkor vetted el a terhelést a motorról. Lehetett vna fordítva is, de így jött. Ugye terheled menet közben, elveszed a terhelést, dolgoztatod a feszítőt, a terhelés váltakozás elfárasztotta az anyagot. H ennek a túlhúzás lehet az oka, vagy mi, azt nem tudhatom. Esetleg egy hiányzó alkatrész, kimaradt alátét, távtartó, bármi... Jó lenne, h olyan szakértené meg a témát, aki kívűlről vágja a dolot, aki bekötött szemmel ismeri a motorodat, mert újra így fogsz járni.
2017. márc. 18. 15:24
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy mind a 2x benéztétek az alkatrészt, és nem pont ehhez a motorverzióhoz való került bele ?

Gondolom ez is egy olyan motor, ami 23 féle autóba került, és lehet, hogy van valami nüansznyi különbség az alkatrészek között.

2017. márc. 18. 18:10
 15/16 anonim ***** válasza:
Bizony a cikkszámokat is érdemes lenne összevetni...
2017. márc. 18. 18:18
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azt hiszem, célravezetőek voltak a válaszok, talán az autószerelő hibája lesz.
2017. márc. 18. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!