Mit mondtok a Trabant 1.1 kombirol?
mi a véleményetek,
tapasztalatuk a TRabantrol (1.1)
első autónak jó-e
ilyet ne = 4 kereke van, üvegszálas kaszni
20 éve azt mondtam volna, hogy 1. autónak tökéletes.
2017-ben hagyjuk már a Trabantot.
Valaha volt ilyen. Próbálták életben tartani a halva született kétütemű Trabantot némi modernizálással, VW -licenc négyütemű motorral.
Ma már semmilyen szempontból nem alkalmas autópótlónak sem.
Halva születettnek azért én nem nevezném a kétüteműt, kb. 30 év alatt 3 milliót gyártottak belőle.
A négyütemű ellenben tényleg az volt.
A 30 millió példány politikai döntés volt, és nem igazolja a kétütemű létjogosultságát. Már a WV Polo megjelenése előtt megszületett valami négyütemű háromajtós koncepcióautó, de a pártvezetés bezúzatta, a nyomait is eltüntette.
Valamikor a 1930-környékén számított korszerűnek, az egyszerű szerkezet és az akkori viszonyok közötti megbízhatóság miatt.
A motorblokk a lökettérfogat növekedésétől eltekintve gyakorlatilag végig ugyanaz a régi, háború előtti konstrukció maradt.
Sőt, az ebben a cikkben szereplő motorblokk vízhűtéses volt:
Trabant, még a 2T is megállja a helyét ma is. 90es utazót lehet neki tartani, nem ázol nem fázol.
Van nagy csomagtartója még a sedan-nak is.
Motorja egyszerű, pár óra alatt felújítható, még ma is bőven kihozható 50eft alatt a motorfelújítás.
Nekem ezek a mai gyökereknek gyártott új autók a cikik.
Dehogy állja, ne viccelj már. Tartós 90 újkorában is gyilkos üzem volt neki.
Biztonság nulla, teljesítmény nulla, kényelem nulla, megbízhatósága nincs arányban a primitív egyszerűségével, mai szemmel sokat eszik, nincs már hozzá alkatrész, ha van drága, szar utángyártott, stb.
Mellette nem tudnék érvet felhozni, annak ellenére, hogy Trabanttal kezdtem, és később is volt még vagy öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!