Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik gumimárkát ajánljátok...

Melyik gumimárkát ajánljátok nyári guminak?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egy új szett nyári gumit, melyik a legmegbízhatóbb márka szerintetek?

2017. márc. 17. 10:13
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha az ár nem számit, akkor a Michelin, a Continental és a Dunlop a legjobb. Csak ne ilyen Energy Saver, meg hasonlókat vegyél, hanem a rendes, jól tapadó változatot. Egyik márkával sem fogsz mell.
2017. márc. 17. 10:29
 2/9 anonim ***** válasza:
Dunloppal mondjuk pont ráfaragott az egyik haverom. De az aktuális adac teszten az egyik michelin is eléggé leszerepelt. Szóval sajnos már a márkanév sem garancia semmire. Meg kell nézni a kínálatot, és utánaolvasni felhasználói tapasztalatoknak, teszteknek. Előfordul, hogy a budget kategóriában is felbukkan egy-egy jó vétel.
2017. márc. 17. 11:05
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha megbízol az ADAC-ban, ajkor itt a friss nyárigumi teszt:

[link]

Ha valaki pedig kérdezné, akkor ezért kell őket is fenntartással kezelni:

[link]

2017. márc. 17. 11:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Én egy Opel Vectra B-re vettem tavaly Hankook K425-öst, ami azért inkább az olcsó kategória. 50e volt asszem a 4 darab 195/65 r15-ös. Nekem kicsit taknyos volt nyáron, bár csak akkor, ha nagyon kínoztam, normál vezetésnél teljesen jó volt. Úgy jött ki, hogy télen is ez maradt fent, és soha nem éreztem bozonytalannak az autót, pedig szeretek kanyarodni. A gumis ismerősöm szerint Hankookból ez az alap-széria, úgyhogy szerintem ár-érték arányban nem rossz. Amúgy ami előtte fent volt Barum Bravuris, az is látott kanyarokat, és azzal is elvoltam.
2017. márc. 17. 13:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem a nyári gumi Goodyear, a téli Dunlop. Nem márka alapján kell gumit választani egyébként, hanem nedves tapadás, fogyasztás stb. alapján. Ezek jobb oldalakon már ott vannak a gumi mellett. Én mind a télivel, mind a nyárival elégedett vagyok, egyikkel se csúszkáltam, nagyon jól tapad mindkettő, és nem is zajosak.
2017. márc. 17. 14:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem is elkopott a nyáriból 2, most szerintem Kumho KU39 ECSTA Le Sport lesz a nyerő. Erősített, nagy teherbírású, C-s fogyasztási érték, A-s vízes érték. 27 ezer darabja (225/50 R17), középkategóriás gumi. Nekem is jobban bejönne egy Continental szett, de annak darabja 45 ezer lenne, annyit nem adok érte.
2017. márc. 17. 14:45
 7/9 anonim ***** válasza:

5-ös

Sz*rt sem érnek ezek a tesztek, a guminál mai napig a márkanévben lehet csak igazán megbízni.

2017. márc. 17. 16:30
 8/9 anonim ***** válasza:

#7-es

Nem tudom, mi alapján kategorizálják, de én eddig elégedett voltam a választásaimmal. Igaz, mint írtam, Goodyear meg Dunlop szettjeim vannak jelenleg, amik azért márkanévre se rosszak szerintem. Ilyen Debica, Kingstar és társait messze kerülöm.

2017. márc. 17. 18:38
 9/9 Reichardt Bálint ***** válasza:

Itt van egy elég részletes gumiteszt:

[link]

2017. márc. 23. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!