Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket ajánljátok az új...

Melyiket ajánljátok az új Dacia Loganhoz az 1. 0-as 75 LE-et vagy a 0.9 Tce 90 LE-et?

Figyelt kérdés
Egy szerelő inkább az olcsóbb 75 LE-et ajánlotta, nem tudom, miért. Nem az olcsóbb ár miatt. Vajon miért nem lehet most kapni a hozzá a korábbi 1,2-es 90LE-s motort? Vajon be fog válni ez a furcsán kis köbcentis, mégis erősebb motor??

2017. márc. 11. 00:13
 1/9 anonim ***** válasza:
67%

Egyiket sem. :)

Ha választani kell, akkor én is inkább az 1 littyós turbó nélkülit választanám.

Ugye egyrészt a 0.9-es csak 3 hengeres, annak minden hátrányával. Emellett a turbó is csak plusz hibalehetőség (nyamvadt 15 lóerőért cserébe). Ráadásul a 0.9-ben van start-stop rendszer, amit én mélyen megvetek (ez lehet, hogy csak extra, nem tudom).

Szóval valószínűleg mind élettartamban, mind fenntartási költségben a szívó 4 hengeres 1.0-s lesz a jobb.

2017. márc. 11. 01:52
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem érdeklődj több városban, több kereskedésben. Lehet, hogy egyik helyen nem lehet kapni azt a motort, a másikban pedig igen.

Én úgy tudom, hogy az 1,0 literes is soros háromhengeres szívómotor, és nem négyhengeres. A 0,9-ben tényleg van turbó, ez pedig plusz egy (drága) meghibásodást veszélyét tartja fenn. Egyedüli négyhengeresként az 1,5 literes, 90 lóerős turbódízelt lehet választani, az 1,2-es modellek csak a kereskedői raktárkészlet erejéig választhatóak.

Én a helyedben mindenképp erőltetném az 1.2-es motort. Bármi áron, akár messzebb lévő kereskedésbe is érdemes elmenni/felhívni.

2017. márc. 11. 07:54
 3/9 anonim ***** válasza:

Valóban, az 1 literes is 3 hengeres. Akkor az első válaszom ezen részét hagyd figyelmen kívül.

1.2-est viszont egyáltalán nem hirdetnek a dacia oldalán:

[link]

2017. márc. 11. 08:18
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Jól sikerültek a 0.9-es turbósok, nem hallok panaszt róluk (erdélyi vagyok). Bár volt egy vicces jelenet, egyszer ott voltam a Renault szervízben, és egy öreg ott panaszkodott a szerelőknek, hogy milyen az már, hogy a 0.9-es Loganja 7 litert eszik. Mert csak 900 köbcenti. De azt nem fogta fel, hogy olyan erős, mint régebben az 1.6-os volt, és az 10 litert evett...
2017. márc. 11. 10:00
 5/9 anonim ***** válasza:
Személy szerint újonnan a 0.9 turbósat venném, használtan inkább szívót. Röviden ennyi a válaszom, mert napokig lehetne egy ilyenen vitatkozni.
2017. márc. 11. 20:27
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Sajnos valóban nem lehet már semmilyen más motorral kérni, mint a két említett. Akkor el kell döntenem, hogy a nagyobb meghibásodási veszely vagy a teljesitmeny legyen-e fontosabb szempont.Amit Erdélyből irtak kicsit megnyugtat, mert ôszintén szólva szivesebben vennem a nagyyobb LE-vel, hiszen még a 90 se túl sok egy ekkora autóhoz.
2017. márc. 12. 08:25
 7/9 anonim ***** válasza:
Vegyed a turbósat nyugodtan, rengeteg írás van arról, hogyan kell ezeket a motorokat használni a mindennapokban ahhoz, hogy hosszú életűek legyenek. Használtan azért nem venném, mert valószínűleg nem figyeltek kellően oda rá. De ha te nem vagy lusta erről tájékozódni és betartani, akkor szerintem sokáig nem lesz gondod vele.
2017. márc. 12. 10:26
 8/9 anonim ***** válasza:

4-es vagyok

Nincs baj megbízhatóság szempontjából sem a 0.9-es motorral, a drágább Renaultokban is benne van ez a motor. A 90 lóerő tényleg nem tűnik soknak, dehát erős Daciát nem is akarnak csinálni, ha erősebb autó kell, akkor küldenek a Renaulthoz, ez a lényeg. Viszont fórumokon azt írják, hogy nagyon kellemesen vezethető, mert a turbó miatt alacsony fordulaton is már nagy az ereje (pontosabban a nyomatéka), olyan, mint egy dízel.

2017. márc. 12. 13:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az újabb válaszokat. Azt hiszem eldöntöttem, maradok a 0,9-es Tce-nél és betartom a turbós motorokra ajánlott apró trükköket. Mivel újonnan veszem, még nem rontotta el más. Hát igen azt meg sajnos látom, hogy nem túl erős a Dacia, valamit valamiért, ugye.
2017. márc. 12. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!