Melyiket ajánljátok az új Dacia Loganhoz az 1. 0-as 75 LE-et vagy a 0.9 Tce 90 LE-et?

Egyiket sem. :)
Ha választani kell, akkor én is inkább az 1 littyós turbó nélkülit választanám.
Ugye egyrészt a 0.9-es csak 3 hengeres, annak minden hátrányával. Emellett a turbó is csak plusz hibalehetőség (nyamvadt 15 lóerőért cserébe). Ráadásul a 0.9-ben van start-stop rendszer, amit én mélyen megvetek (ez lehet, hogy csak extra, nem tudom).
Szóval valószínűleg mind élettartamban, mind fenntartási költségben a szívó 4 hengeres 1.0-s lesz a jobb.

Szerintem érdeklődj több városban, több kereskedésben. Lehet, hogy egyik helyen nem lehet kapni azt a motort, a másikban pedig igen.
Én úgy tudom, hogy az 1,0 literes is soros háromhengeres szívómotor, és nem négyhengeres. A 0,9-ben tényleg van turbó, ez pedig plusz egy (drága) meghibásodást veszélyét tartja fenn. Egyedüli négyhengeresként az 1,5 literes, 90 lóerős turbódízelt lehet választani, az 1,2-es modellek csak a kereskedői raktárkészlet erejéig választhatóak.
Én a helyedben mindenképp erőltetném az 1.2-es motort. Bármi áron, akár messzebb lévő kereskedésbe is érdemes elmenni/felhívni.

Valóban, az 1 literes is 3 hengeres. Akkor az első válaszom ezen részét hagyd figyelmen kívül.
1.2-est viszont egyáltalán nem hirdetnek a dacia oldalán:

4-es vagyok
Nincs baj megbízhatóság szempontjából sem a 0.9-es motorral, a drágább Renaultokban is benne van ez a motor. A 90 lóerő tényleg nem tűnik soknak, dehát erős Daciát nem is akarnak csinálni, ha erősebb autó kell, akkor küldenek a Renaulthoz, ez a lényeg. Viszont fórumokon azt írják, hogy nagyon kellemesen vezethető, mert a turbó miatt alacsony fordulaton is már nagy az ereje (pontosabban a nyomatéka), olyan, mint egy dízel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!