Nektek milyen autótok van?
Miért döntöttétek el hogy azt az autót veszitek meg?
Mennyibe jön ki havonta/évente az eltartási költségetek az illető autóval?

Automata passatom van.
Azért döntöttem mellette, mert amikor kellett, a kinézettek között ez tűnt a leg egyben lévőnek. A lábam szarakszik, automatára kellett váltanom.
Bele se merek gondoni, mennyibe kerül nekem, mert már nagyon sokba van, és még mindig nem jó.
Kivülről nagyon szép volt, mikor megvettem, aztán jöttek a gondok. Először elfingta magát a vátó, citrom csere, váltófelújitás. Horror ár. Aztán megadta magát a turbo, ismét horror ár+balfsz szerelő, új turbo kuka, futok a pénzem után, közepet cserél, +3 naap, megint kuka. közbe ugye a kinyomott olaj miatt elkoptak a gyűrűk. Most éppen motorfelújitás lesz, mert +20 fokba is csak hideginditóval indul. Már számolni sem merem, mennyibe van.
Passat b5 1.9 tdi 90Le kombim van. a döntés röviden vw mánia és kellett kombi a külföldre való utazások miatt.
Hogy mennyit költöttem rá? sokat. miért? mert kapott egy pd 6-os váltót, sdi főtengelyt, chippet és egy nagyobb turbót. ezek amik a "tuning" rajta, alapjáraton viszont nekem csak a kötelezőket kellet költeni (kopó alkatrészek és a szervizek).

Audi A6 3.0 TDI 2007-ből. Sokat ülök az autóban, szeretem az erőt, meg a sebességet is, de azért nem bánom, ha nem tankolom bele az egész vagyonomat. Az nem volt kérdéses, hogy Audi lesz, mert már volt előtte 2 db Audim, és a márka elkötelezettje lettem, és hát ezt sikerült megvenni.
Van még egy E34-es 525-ös BMW is, ahogy a haverjaim mondják, azt nem ésszel vettem. Szívtam is eleget vele, de szeretem nagyon amúgy. Rá sokat költöttem, de most nem mennék bele, hogy mire, apróságok inkább, amik a korral járnak, de sokszor kötélre került az autó miattuk.
Nem vezetek könyvelést, de hozzávetőlegesen: Audinál turbófelújítás 200 ezer forintban volt, olajcsere alkalmanként 40 ezer forint, úgy, hogy én szerzek be mindent, fékre nemrég majdnem 200 ezer ment el (tárcsák + betét), téligumi garnitúra szintén 200 ezerben van (18-as kerekek). Nem mondom, hogy olcsó, de szerintem nem is olyan vészes, egy olcsóbb, kisebb kategóriás autóra is rá lehet költeni ennyit. Amitől félek, az a vezérműlánc cseréje, de egyelőre még bírja.

2-es
Csak kiváncsiságból kérdezem: bírja a 90 ló a 6 sebességet, nem erőlködik hatosban?

1997-es Primera 2.0 benzin
Műszakilag nem igazán kell rá költeni, csak: futómű, fékek, olaj, kipufogó, akksi, kuplung. 16 évesen vettem, nem ért meglepetésként.
Na meg szervizen felül kb 600ezret beletolhattam már (alkatrészár) hogy jobban tetszen.
Azért vettem, mert ezelőtt az 1.6os kivitel volt és imádtam, kellett az erősebb, jobb, napfénytetős verzió.

2008-as Alfa Romeo 159 SW
Életem első saját autója, régóta gyűjtögettem már rá, igaz eleinte 156-ra, de aztán jobb munkahelyem lett, és sikerült megvennem a 159-et. Néztem előtte más márkákat is, de ez szerelem lett első látásra. Megnéztem ebből is több darabot, de mind leharcolt volt, aztán találtam egyet, amit azért árult a tulaj, mert kapott egy új céges autót. Akkor már 1-2 hónapja állt a ház előtt a 159, nem volt szívem otthagyni. :) Ennek lassan már 1 éve. Úgy vettem, hogy törött volt 3 spirál rugó, így mind a 4-et kicseréltettem. Azon kívül csak olaj, szűrő, meg első fékbetétet kellett cserélni.
1 évre 52 ezer a kötelező a baleseti adóval, A0-val. A teljesítményadó 25 ezer egy évre.
Hosszú úton elmegy 5,4 literből, rövidebb távokon 6 liter (1.9 JTDm, 150 lóerő). Én mondjuk prémium gázolajat töltök bele, úgy fogyaszt ennyit, és halkabb is talán egy kicsit.
Az alkatrészek nagyjából annyiba kerülnek, mint a hasonló korú más márkáknál.

Válaszok:
-egy fehér, 6 kerekű, 7 ajtós autóm van ;)
-azért döntöttem mellette, mert erre volt pénzem
-nem tudom mennyibe jönne ki, mert sosem számoltam.
/ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül szórom rá a lóvét, viszont ami szükséges, azt megkapja/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!