A ti autótok ki bír pörögni szabályzásig a legfelső fokozatba?
Nemrég vettem egy megane 1.6 16v 112 lóerős autót.
ez csak 5 sebességes és ki pörgött 6500ig 215km/h óra szerint.
Azt mondák hogy ha kuplungozni kell majd (kell is mert nagyon fent fog már ) mindképp vegyek bele hatos váltót vagy tetessek bele hosszb ötödiket. Ugyanis nem sok autó tud kipörögni legfelső fokozatban.
Mondjuk azt észre is vettem hogy 4. és 5. között csak 500-at se esik a fordulatszám
Sokat fogja kímélni a motor és fogyasztásban is látszódni fog . Munkatársam 1.6 focus-a 5 sebességes 3600-ot forog 140-nél és 200-nál meg 5200-at de nem is megy többet nem tud kipörögni.
nekem 140-nél 4100-at forog és 20-0nál 6200-at forog.
Igende nézegettem azért 1500 és 1000 szokott esni a fordulat 1.6 benzinesnél. pl youtbe. nekem már 3- 4 is csak 500 at esik és 4-5 be is 500at.
Lomhább meg nem lesz 6os váltótól még inkább pörgősebb és hosszabb ötödikkel se lesz lomhább csak ötödikben.
Hosszabb ötödiket ne tegyél bele, ha ilyen kívánságod van akkor hat sebességest. Az első 5 fokozat lehetőleg legyen olyan, mint eddig volt. A hatodik meg ejt a fordulaton.
Hosszú ötösnek semmi értelme, mert ötödikbe váltva rosszabbul fog gyorsulni.
Amúgy az a normális, ha az autó képes elérni a tiltást a végsebességénél, ha nem éri el jó útviszonyok között se, akkor ott már gyengült motorról van szó.
"Sokat fogja kímélni a motor és fogyasztásban is látszódni fog" ez a rész nem feltétlen igaz.
a fordulat és a fogyasztás nem mindig párosul egyensúlyba, ha te teszel bele hosszabb váltót lehet hogy 90nél kevesebbet forog, de erőlködik így még inkább többet is fog fogyasztani.
De le is szabályoz teljesen 6500-nál?
Bőven elég annak a motornak a 215 km/h, az egy igencsak jó érték. De ritka az olyan autó, amelyik ki bír pörögni limitálásig a legnagyobb fokozatban. Még a 4.2-es Audi A8 sem bírt kipörögni, 260-nál megállt a tudomány.
ma 20:06 hát ezért kérdem hogy ki bír pörögni
A fő problémám hogy pályán óra szerinti 150 nél nagyon pörög 4300 kb ls fogyaszt is rendesen. nem bántana ha nem pörögne ki sőt a fene bánna hogy nem is menne többet 190 nél Azt szeretném ha 150nél 1000-er kevesebbet forogna óra szerinti 150nél.
A youtube videókat nézve sok autó 500-1000-el kevesebbet forog
"A fő problémám hogy pályán óra szerinti 150 nél nagyon pörög 4300 kb ls fogyaszt is rendesen."
Egyrészt az ott úgy van rendjén,másrészt nem 1.6-os autót kell venni tartós limit feletti pályázására.
Ha 3500-on pörögne 150-nél,akkor vagy elkezdene lassulni,vagy írtó sokat enne,de mondjuk visszaváltás nélkül semmit se tudnál gyorsítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!