A ti autótok ki bír pörögni szabályzásig a legfelső fokozatba?
Nemrég vettem egy megane 1.6 16v 112 lóerős autót.
ez csak 5 sebességes és ki pörgött 6500ig 215km/h óra szerint.
Azt mondák hogy ha kuplungozni kell majd (kell is mert nagyon fent fog már ) mindképp vegyek bele hatos váltót vagy tetessek bele hosszb ötödiket. Ugyanis nem sok autó tud kipörögni legfelső fokozatban.
Mondjuk azt észre is vettem hogy 4. és 5. között csak 500-at se esik a fordulatszám
Sokat fogja kímélni a motor és fogyasztásban is látszódni fog . Munkatársam 1.6 focus-a 5 sebességes 3600-ot forog 140-nél és 200-nál meg 5200-at de nem is megy többet nem tud kipörögni.
nekem 140-nél 4100-at forog és 20-0nál 6200-at forog.
"A fő problémám hogy pályán óra szerinti 150 nél nagyon pörög 4300 kb"
Az enyém 200-nál forog 3600-at és nem tudom leforgatni szabályzásig mert gyárilag elektronikusan lehatárolja a sebességet.
Azt a részét nem igazán értem, hogy minek neked hosszú váltó,rendszeresen pályázol egy 1.6-os Meganenal?
Elárulok egy titkot, a fogyasztás nem csak a fordulatszámtól függ, magasabb fordulaton kisebb gázzal kb ugyanannyit eszik, mint alacsonyabb fordulaton nagyobb gázzal. Persze csendesebb. Keress egy hosszabb 6-os váltót ( mert nem minden 6 sebességes váltónak hosszabb a 6. áttétele, mint az 5-ösöknél az 5. ) és kész.
napi 110km pálya
Megane 3 6os váltója jó bele vagy laguna 1.6, 1,8 ?
Mert dízel csak TDI van? Maradj akkor benzinesnél, de pályára nem 1.6 való, olyan mindegy ennek tankolod a benzint erőlködés miatt, vagy fél literrel többet egy nagyobba, de legalább kussba van.
Persze városban többet fog enni, valamit valamiért. Olcsó autózást még nem találták fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!