Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A BMW-be az első lámpákba 3...

A BMW-be az első lámpákba 3 izzót lehet cserélni?

Figyelt kérdés
Elég amatőr a kérdés, ez az első autóm és kezd kimenni a tompított xenon izzóm. Van az angel eye, a tompított és a távolsági? vagy a tompított és a távolsági az egy és ugyanaz?

2017. márc. 15. 20:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerű: ha egy optikai egységben van a tompított és a távolsági, akkor egy fényforrás szolgál mindkettőre. Vagyis ha egy "gödörben" (amúgy vetítőtükör) ül mindkettő és távolsági kapcsolásakor elalszik a tompított, akkor egyben kell cserélni a bi-xenon HID fényforrást. A közelmúltból nem rémlik bi-xenonos BMW.

Ha külön optikai egységes a lámpa (két "gödörben" ülnek a fényforrások és távolsági kapcsolásakor továbbra is megy a tompított), akkor külön-külön kell cserélni az izzókat.

A helyzetjelző (BMW-nél "angel eyes" kivitel, jogszabályilag helyzetjelző) mindig is különálló egység volt, a szabályzás alapján más áramkörről kapja a tápot, mint a fényszóró. Külön kell cserélni. Ha szerencsés vagy, az izzók külön cserélhetőek, ha nem, akkor a gyűrűt egyben kell kibontani. Bár emlékeim szerint az eredeti "angel eyes"-ban szabványos izzók voltak.

2017. márc. 15. 20:56
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi. Nagyon sok videót néztem és ott a tompított D1S szabványú izzó, a helyzetjelző pedig h8 szabványú, legalábbis az én típúsomban. A távolságiról nem olvastam semmit
2017. márc. 15. 21:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Tompított ás távolsági ugyanaz.
2017. márc. 16. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!