Renault Kangoo első autónak? 1.2-1.4 2000-2002.
Sziasztok!
Első autón gondolkodok és benzines Renault Kangoo-ra is gondoltam.
Egy 5 személyes, tágas autót szeretnék aminek nagy csomagtere van és viszonylag olcsó a fenntartása.
Nem vezetek sportosan, nem nehéz a jobb lábam:)) , dolgozni, A-ból B pontba kell, többnyire városban, de hétvégi családi utazgatásokra is legyen jó,
elfogadható fogyasztással.
Véleményeket szeretnék, jó erre az 1.2-es vagy 1.4-es Kangoo?
Mik szoktak lenni ezeknek a hibái?
Előre is köszönöm:)
Jó lehet, ha neked megfelel, de vásárlás előtt jól át kell vizsgálni, és ha lehet olyat keress, amelyiknek a múltja nem titok.
A Kangoo lehetett céges autó, használhatta vállalkozó, viszonylag kevés volt családi autó, de olyan is akad.
A kilométer számlálót el is felejtheted, az ne legyen primer értékmérő, csak ha igazolni is tudják, hogy valós adatot mutat.
A Renault nem egy megbízható autó. A helyedben mást néznék. Meg amúgy is, családi autónak egy furgont? Vannak sokkal jobb családi autók (kombi, egyterű), amelyek sokkal jobbak erre a célra. A helyedben német vagy japán márkában gondolkoznék... Toyota, Honda, Mazda, VW, Opel, Nissan, Suzuki...
Egyéb iránt az elektromos berendezéseket fokozottan nézd át, de ez úgy általában az összes francia autóra igaz. Ezen kívül a tolóajtóval és a kuplunggal lehetnek még hibák, mondhatni típushibák. Az autóról: Sivár beltér, szegényes felszereltség. A kanyargós utakat és a szeles időt nem veszi jól a futómű. Jellegéből adódóan sok az átlag feletti futásteljesítménnyel rendelkező példány, ezeknél a motorra, a futóműre és a fékre figyelni kell.
És a Ford Focus-ok?
Itt az mk1-re gondolok, 1998-2004 között, benzinesre, 1.4 vagy 1.6 kombi.
Tudom jobban is néznek ki, elterjedtebbek is, jobban is teccik, de nem tudom mik a hibái
és a nálunk(Erdélyben) elterjedt 1.6-osokról csak azt hallottam hogy szeretik az olajat...
Vagyis pár embertől azt hogy az egész 1.6 74kW 101 lovas motor eszi az olajat.
Nemtudom igaz-e de annyit tudok hogy nekünk a csalá dban is van egy 1.6-os, 101 lovas
4-es Golf AKL motorkóddal, és hát igen, szereti az olajat, több javitással se tökéletes, sajnos...
Ezért nem tudom, az 1.6-os Focus-ok nem is drágák és épp ezért is gondolok arra hogy lehet valami
komolyabb hibájuk és 1.4-est keveset kaptam, főleg kombiba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!