Mi csörög? Egy 1.4 benzines I30-ról lenne szó (2010). Gázadáskor valami csörög. Általában minden sebességnél csinálja de leginkább 4. -ben. Megyek mondjuk 60-al épp hogy hozzáérek a gázpedálhoz és megcsörren valami a motorban.
Ha túl alacsony fordulatról kezdesz gyorsítani, akkor a terhelés miatt a legtöbb motor így reagál. Mondhatni a pénztárcádban csörög az aprópénz, ami szépen összeadódik és a végén egy szép kerek összeg lesz, amit majd csapágycserére kell költened.
Szerintem.
alacsony fordulatnál nem szoktam gyorsítan, főleg nem padlóval.
3000es fordulatnál is ha gázt adok csörög
Szia!
Nálam is ugyanez a helyzett 2011-es Hyundai i30-cal.
Kiderült, hogy mi volt a hiba ill. a megoldás?
Hátha segítünk közben hasonló cipőben járó i30-as embertársainknak, ideírom az eddigi eredményeket:
A kérdésfelvetőnek a megoldás végül az ÖMV-s 100-as benzin használata volt. Én még nem próbáltam, de a következő az lesz majd.
Nálam közben amúgy annyi fejlemény történt, hogy én előgyújtásra gyanakodtam, és kicseréltem mind a 4 gyertyát a mai nap, de sajnos ez sem oldotta meg (ugrott 20e Ft). Ha kifogy a benzin én is kipróbálom a 100-ast, amúgy is az ÖMV-nál szoktam tankolni.
A neten amúgy különböző dolgokat olvasni, vkinél pont a szoftverfrissítés oldotta meg, a kérdezőnél úgy láttam, az sem, valakinél a gyertyacsere. A szerelők meg teljesen tanácstalanok. Az egyik szerelő kapásból egy százezres ktgbe akart verni, mert szerinte hengerfejes és 100e km körül ez rendszeresen előjön... Ez nem tűnik túl megalapozottnak..
Igen, köszönöm szépen az utolsó válaszolónak, hogy kiírta a megoldást :)
(legalábbis ami az én autómat illeti)
Valóban az OMW 100-as benzin megoldotta a gondot. Sajnos a kérdés felrakásánál az OMW kúthálózat kimaradt a tankolásból mivel nálunk nem kapható csak a szomszéd városban. De mivel gyakran járok oda a tankolásokat így időzítem. (Shell 100-asnál nincs az a durva csörgés csak amolyan "ciripelés")
Még egy gondolatot hozzáfűznék. Sógorom egyszer kölcsönkérte az autót és tankolt bele majd miután másnap beleültem ismét csörgött. Amikor rákérdeztem azt mondta, hogy sima 95öt rakott bele (talán a shellnél). Miután rátoltam a 100-as benzint a jelenség ismét megszűnt.
Remélem segítettünk a hasonló cipőben járó márkatársaknak!
Nekem egyáltalán nem eszi az olajat.
Miből vetted észre, hogy tönkrement az üzemanyagszűrő.
Egyébként a hibát keresve kínomban vettem egyet, de még nem cseréltettem ki és valszeg annak végül nincs is baja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!