Elektromos kismotor/robogó építés mennyire lehetséges itthon?
A sok DIY youtube videó hatására elgondolkodtam, hogy ha vennék egy régi robogót vagy simsont akár rossz motorral és kidobnám belőle a 2 üteműt és vennék bele elektromotort (most nem az árak érdekelnek tudom, hogy drága) ami még megfelelne a kismotor követelménynek azt használhatnám úton?
Mert ugye ezekre nincs műszaki meg ilyenek
Jó buli lenne a szomszéd faluba ide-oda elektromossal menni :D
És ugye az építés szépsége is ott van még
Lesz még kanyar abban az építésben..... ;)
Különben, ha a világítás, a fék, a kormány rendben, és lesz rajta biztosítás is, akkor semmi akadálya.
Tudom én, hogy nem olyan egyszerű, de pont a kihívás tetszik benne :D
Tudom, hogy vagon pénzzel autót is lehet de nincs több millióm akksikra :D
pl egy 24 voltos motort már 2 12-es is elláthat
Olvastam evpermamnten érdekes dolgokat de valamiért régi robogót vagy kismotort senki nem akar újra éleszteni kis modernitással
Az ilyen visszatöltő megoldásokon sokat gondolkodom
Minden ilyesmi nélkül átlag 10-25 km-t tudnak az ilyen átépítések
Ha 40-et ki lehetne hozni belőle már ingázni is jó lenne
A mosógép motort lehet szabályozni?
Mert ugye járműben nem jó a fix fordulat le kell szabályozni
Minden villanymotor szabályozható fordulatszámú.
A mosógép sem folyamatosan csak maximumon pörög. De nézhetsz Tessla bontóban is motort hozzá, csak egy kicsit drágább lesz.
"Mert ugye ezekre nincs műszaki meg ilyenek"
Valóban nincs műszaki vizsga, cserébe rendelkeznek általános forgalombahelyezési engedéllyel, és a gyártó garantálja a megfelelőséget.
Ha egyedileg építesz egy motor, akkor elméletileg neked kell rá megkérni az egyedi forgalombahelyezési engedélyt, ami nem csak drága, de macerás is.
Ettől függetlenül elképzelhető, hogy évekig a kutya se fog szólni érte, ha egy épített kismotorral közlekedsz, csak ne legyen részed balesetben, mert akkor megszívathatnak.
Nem félek ilyesmitől, mert csak itt a faluban használnám
Inkább érdekel az építés része mint a használat :D
Ha megcsinálnám lehet kezdenék valami másba
Ez nem rossz ötlet :D
Télen mindenki kedvence lennék :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!