Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kocsi megnézésekor rögtön...

Kocsi megnézésekor rögtön fizettek, vagy alszotok a vásárlásra egyet?

Figyelt kérdés

Elsősorban magán személytől való használt autó vásárlásra gondolok.

Légyszi, jelezzétek ha más esetről írtok.

2017. márc. 10. 21:46
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden rendben az autóval, akkor vinném egyből, minek várjak vele, főleg, ha sokat utaztam érte.
2017. márc. 10. 21:47
 2/10 anonim ***** válasza:
69%
Én általában mindig megveszem az elsőt amit megnézek. És nincs vele gond. Sok ismerősöm vacilál 3-4 autó közt. A végén mindig belenyúlnak a roszba.
2017. márc. 10. 21:53
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Átnézem és ha hibát látok, lealkudom a vételárból.
2017. márc. 10. 21:55
 4/10 Psycho ***** válasza:
100%
Ha minden rendben van a kocsival, vagy rögtön fizetek, vagy - pl. kereskedő esetén, mint a legutóbbi vásárlásomnál - otthagyok valamennyi foglalót. Túl sokat nem szeretek töprengeni, mert ha tényleg jó az ajánlat, simán benne van, hogy elviszik másnapra. Most is gyanús, hogy el is vitték volna, amikor kifizettem a foglalót, említette a kereskedő, hogy mérges lesz egy hölgy, aki aznap délután jött volna megnézni az autót. Akkor töprengek csak legfeljebb, ha nagyon kétesélyes a dolog, és van hasonlóan jó ajánlat a piacon.
2017. márc. 10. 21:58
 5/10 anonim ***** válasza:
25%

Eddig egyszer vettem magánszemélytől , a többi hármat kereskedéstől.

A magánszemélyes az úgy volt, hogy kimentem üres zsebbel megnézni, eljátszottam, hogy nem értek hozzá, foglaltam időpontot , hogy szakszervízbe nézzék át a járgányt, közben én is és 2 szerelőm is ott volt a szakikon kívül. Megtudtam, hogy hol dolgozik. Megjött a állapotfelmérés, és kiderült, hogy egy kiváló autóval állok szembe ( 320 ezres Suzuki) , rákérdeztem az árra, mondta 320 ha a felniket és a magnót is kérem... azt hiszem panasonic magnó... mondtam, hogy igen, de legyen 250, mondta, hogy oké. Aztán amikor este átvettem az autót, megírtuk a papírokat észrevettem, hogy a felnik ugyan benn voltak, viszont a dizájnos magnó nem. Mondtam neki, hogy így csak 215-öt adok ezért a klímás, Suzukiért... és mondta, hogy rendben. Tehát 100 ezret pofátlanul lealkudtam, és még 3 éve lóg felni csavarokkal, ami összesen 2 ezer forint ( persze azóta vettem :D ) az autó azóta is az egyik kedvencem, bár a karma, vagy kicsoda szívja a vérem... eszi az olajat a kocsi, mihelyst lesz időm, leteszem.

Azt javaslom, hogy szerelővel nézd meg a járgányt és együtt döntsetek. Azt a kérdést kell feltenni a szerelőnek, hogy " Te megvennéd?" ha igen mondd akkor már csak rajtad múlik...

2017. márc. 10. 22:05
 6/10 anonim ***** válasza:

Lényegtelen, hogy magánszemélytől, vagy kereskedőtől veszed az autót, amikor már ott tartasz, hogy AKARSZ autót venni, annyira le kell tisztuljon benned, hogy kb. milyet is szeretnél.

Tudni kell nemet mondani, ha valami miatt nem érdemes a megnézett autó a vásárlásra, de ha megfelel, akkor semmi értelme "gondolkozni" rajta.

El kell tehát dönteni, hogy igen, vagy nem.

Az eladó sem marad tétlen, ha a vevő "még gondolkozik", jöhet egy másik, akinek kell, és viheti...

2017. márc. 10. 22:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Én sem vagyok barátja ennek a 20 autót megnézek, és a 21-iket sem veszem meg módszernek. Megnézek általában a neten, vagy valahol egy autót, ami tetszik, utána megnézem élőben, és ha klappol minden, akkor megyek is haza vele. Volt már vagy 13 autóm, egyikkel sem nyúltam még nagyon mellé. Nincs arra mit aludni, meg ilyenek.
2017. márc. 10. 23:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Mivel nem olyan értékű autót veszek aminek a teljes vételárát szívesen hurcolom magammal egy összegben ezért általában így szokott zajlani (de igaz ez teherautó és traktorvásárlásokra is): Megnézés szerelővel, ha annyira jó vétel és gyanús, hogy esetleg megveszi más akkor foglaló kifizet a helyszínen, ha esetleg nem, akkor irány haza, visszaúton lehetőségek átbeszélése majd este, legkésőbb másnap reggel telefon az eladónak. Mindkét módszer bevált eddig.
2017. márc. 11. 07:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Ezért kell régebbi 200-250eft os kocsikat venni. Ha mellé is nyúlsz pár ezerből max pár tízezerből kihozod a javítást.

Én utoljára 200ért vettem 2év alatt mentem vele 26ekm-t majd minden hiba nélkül. Ékszíj szakadás és két hátsógumi cserét leszámítva. Ékszíj 1800ft 2 gumi felnivel szinte 100%os állapotban 5eft. Meg a szükséges olajcserék 10ekm-enként.

2017. márc. 11. 07:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Én az első autót megvettem amit megnéztem.

100km-ről hoztam, minek mentem volna vissza másnap vagy 2 nap múlva. Lehet hogy addigra más elviszi.

2017. márc. 11. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!