Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit gondoltok a Benelli...

BGaga kérdése:

Mit gondoltok a Benelli quattronove 49x robogóról használtan?

Figyelt kérdés
2017. márc. 10. 08:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Én inkább a benelli m4 supert javaslom.
2017. márc. 10. 09:46
 2/4 anonim ***** válasza:

a Quattronove egy kalap szar. Újonnan, és használtan is. Én vettem egyet, mert Benelli, nagy név, meg jól néz ki, meg a próbaúton megvillantotta magát egy kicsit, volt benne 3 ezer km, tényleg szalon állapot, stb. De tipikusan a "lakva ismeri meg az ember" robogó. Makacs, nem kezes, eszik mint a disznó, stb. Majdnem pezsgőt bontottam, anniyra örültem, amikor sikeült megszabadulnom tőle. Semmi más, csak egy átemblémázott Keeway, Keeway technika, motorblokk, minden, csak kapott egy mutatós ruhát, meg egy nagy múltú emblémát. Ennyi. De egy hitvány kínai szar. Ha relatíve olcsó, és jó mocit keresel, akkor a Tajvani gépeket nézzed. Nekem kettő Kymco Super 9-em van, megbízható, kezes kis motorok, az egyik full gyári (fojtástalanítva), 80 km/h alatt van a vége egy kicsit, a másikon van egy LeoVince TT kipufogó, egy nagyobb főfúvóka (nem tudom mekkora), 5,6 grammos variátor görgők, kevlár variátor szíj, meg egy Honda gyújtásvezérlő (CDI), és 100 km/h körül van a vége. Ezek a világból kimennek, megbízható, és ha nem kell főelemet cserélni, akkor bagóból karbantartod.

Szóval a benelli 49x az kb a csokimázzal bevolt kutyaszar kategória. Csábítóan néz ki, de meg ne kóstold.

2017. márc. 10. 10:36
 3/4 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszi a válaszokat! Mivel 189 cm vagyok, az 50-esek közül ez elég nagytestűnek számít, nem szeretnék "majom a köszörűkövön" lenni... 😀

Milyen nagytestű lehet még ilyen kategóriában?

2017. márc. 11. 11:41
 4/4 anonim ***** válasza:

2-es vagyok:

ha ilyen magas vagy, akkor rossz választás. Lehet magas, meg nagynak néz ki, de nem az. Nagy a hasmagassága robogó viszonylatban, ez tény, de elcseszett üléspzíciója van. Én 178 cm vagyok, és elég kényelmetlen volt. A lábamat nem tudtam kényelmesen tartani rajta, és még görnyednem is kellett kicsit menet közben, ugyanakkor épp hogy leért a lábam, amikor meg kellett állni vele. Ilyen magassághoz valami nagytestű "túra 50-es" kellene, szerintem, ami bár a mérete miatt lomha, de kényelmes lesz. Ja, a Quattronove ülése se egy ergonómikous valami. Nekem konkrétan 10 km után fájt a tököm rajta. :) És még gyorsnak se mondanám. Nekem volt rajta egy Gianelli Next rezós sportkipufogó, kis görgők hozzá (meg nem mondom hány grammosak, már így vettem), meg a Malossi-nak valami "tuning" variátora volt rajta, 40-re szépen ugrott (csúszós úton tette is ki a seggét), 40-nél érezhetően még megindult, de ez a lendület kb 60-ig tartott, aztán síkon 75-nél kifeküdt, a 80-at tán egyszer értem el vele, lejtőn. A te magasságoddal, a nagyobb légellenállás miatt lehet, még a 75 se lesz meg vele. Ami nagyon praktikus benne, az a külső tanknyílás, meg az elöl-hátul hullámos tárcsafék, de kb ennyi. A gyári tükrei mindenre jók, csak "visszapillantani" nem, dizájnos, de abszolút nem praktikus tükrök. Nehéz a segge, elég szar sztenderre dobni, bár nekem az oldaltámasza is elég jó volt.

Hiába írok róla jót vagy rosszat, próbálj ki egyet, és megtudod. A ilyen mocit veszel, a gyári ChangShin márkájú csodálatos gumikat én rögtön ledobnám róla a helyedben, keményebbek mint a beton, és ezért habár semmit nem kopik, kb ugyanannyira is tapad (vagyis könnyebben csúszik meg, és döntögetni se ajánlott a mocit).

Ja, és a tankja is kicsi (bőven nincs 6 literes, és alattam evett vagy 4 litert százon)

Amit a nagytestűek közül ajánlok, ha nem nagy a keret rá:

Kymco Dink, Kymco Grand Dink, Kymco Bet&Win. Kicsit kisebb a Super 8 és a Super 9, ha kicsit off-road-os kell, akkor Cobra, vagy Cobra Cross. De a super-ek és a cobrák már kisebbek, a 189 centihez főleg, de még vállalható. Igen, Kymco párti vagyok (ami nem kínai moci, hanem tajvani, a különbség még szagolható is), kb 50 éves múltja van, honda technika, és a mai Benelliknél fényévekkel jobb, és amit próbáltam Aprilia SR50, annál semmivel se rosszabb, pedig az Aprilia egy elismert név (bár az SR50 csak annak való, aki szeret sűrűn bütykölni és szopni). Ha Benellit akarsz, akkor 2003-mas, vagy az előttit nézz, az még olasz, utána már kínai.

2017. márc. 13. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!