Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire kell vagy szükséges...

Mennyire kell vagy szükséges szelephézag állítás 1,3 8v swiften? 78000nél állították, most van bent 120000. Hidegen jóval hangosabb traktorosabb mint melegen.

Figyelt kérdés
2017. márc. 10. 07:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem zavar a ketyegés (tipikus elhanyagolt Swift hang) akkor nem kell állítani. Egyébként 60000 ezrenként illene ránézni a hézagokra, na meg állítani persze. Érdekes hogy hidegen hangosabbnak találod, mert ez fordítva szokott lenni. A sűrű olaj viszonylag jól tompítja a zajokat, de ahogy hígul a meleg miatt egyre kevésbé csökkenti az zajt.
2017. márc. 10. 08:03
 2/5 anonim ***** válasza:

35000 enként kell a szelephézagokat ellenörizni

ritkán kell állítani

de ha zajos akkor igen

kell!

vidd szerelöhöz

pár ezer forint

2017. márc. 10. 08:16
 3/5 anonim ***** válasza:
40%
Szerintem csak hidrotőke baja van. Ezek állítják üzemállapotnak megfelelően a szelephézagot, kb 30 éves találmány, ha nem több. Ha ezek elduglnak (olajsár lerakódik), akkor szokott hidegen ketyegni, mert nem mozdul a hidrotőke, és a meleg motorhoz optimális a szelephézag. El kell vinni szakihoz, hogy takarítsa ki, vagy cserélje ki őket. Szelepenként 1 hidrotőke, 8 szelepes motor = 8 hidrotőke, darabja talán 2000 Ft (nekem annyi volt az Opelomba), + a munkadíj, tehát olyan 16000 ft anyag + kb. 10000 ft munka = kb. 26000 Ft-ból megúszod.
2017. márc. 10. 09:28
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

3 as

a 8 szelepes swift ben nincs hidrótöke

2017. márc. 10. 10:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor elnézést. szuszkát még valóban nem szedtem szét, Opelos vagyok, amióta az eszemet tudom :)

Mégegyszer bocsánat.

2017. márc. 10. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!