Autòs forgalmi gyakorlati òrák hol?
Hivatalosan kötelező országúton is. Talán 2 óra.
Gyakorlatilag meg azt ír a kartonra az oktató, amit akar.
A legtöbbet lakott területen belül, mégpedig minél forgalmasabb, komplikáltabb forgalmi helyzetekben közlekedve lehet tanulni.
Ennek természetesen megvan a menete, fokozatosan viszik be az oktatók a tanulókat az összetettebb forgalmi helyzetekbe.
Az országúti vezetést többnyire elég lenne egy-két alkalommal megmutatni, ennek ellenére arra is sok példa van, amikor vidékről a megyeszékhelyekre vezető tanulók idejének jelentős része azzal telik, hogy 40-50 kilométerről bevezetnek, majd haza.
Így van leosztva a 29 kötelező óra: 9 óra alapoktatás van, 14óra városi, 4 óra országút, 2 óra éjszakai.
Nekem volt országút egy csomó, mert az egyik "útvonal" arra esett, át kellett menni egy 110es szakaszon erre felhajtás, haladás és lehajtás, stb, a vizsgán is azt húztam. Itt lehet csak megmutatni a 90-et vagy annál többet, 5-6. sebességet (6sebességesen tanultam) és jó oktató mellett megtapasztalni ezt azért, nem egyedül.
Oktató függő egyébként az egész, engem vitt éjszakai vezetésre is: este 9től 11ig tartott és ebben is volt országút, de volt akit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!