Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan csereljem ki?

Hogyan csereljem ki?

Figyelt kérdés
Peugeot 206 hatso ablaktorlo lapatot hogyan csereljem ki? Bosch a marka benzinkuton azt mondtak h uj kart kell vegyek s csak ugy tudom cserelni... Voltam autos boltban ott kaptam a lapatra ij gumit de azt meg nem tudom visssza fuzni mert vastagabbnak tunik mint az eredeti. Ti hogyan cserelitek? Koszonom

2017. márc. 3. 12:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Új kart?

Dobj egy linket vagy fotót arról az új ablaktörlőről kérlek.

2017. márc. 3. 12:47
 2/8 A kérdező kommentje:
hat csak a regirol tudok kuldeni, mivel nem vettem uj bosch kart :)
2017. márc. 3. 13:14
 3/8 anonim ***** válasza:

A gyári karról képet dob a google képkeresője - a kérdés, hogy milyen ablaktörlő lapátot sikerült venned, ami(-nek a rögzítése) nem kompatibilis a kis Peugeottal...

De persze, a válaszadónak az lenne a legegyszerűbb ha mindkettőről lenne jó minőségű kép. :)

2017. márc. 3. 14:45
 4/8 A kérdező kommentje:
értem én :) de nem lapátot vettem hanem gumit bele a lapatba :) amit sajnos nem tudok visszafűzni....
2017. márc. 3. 16:23
 5/8 A kérdező kommentje:

[link]

itt a kép, nm tudom mennyt látsz belőle...

2017. márc. 3. 16:26
 6/8 veterán vas ***** válasza:

Egy hátsó lapát 206-ra 1700Ft.

Nincs gumi fűzés, nincs barkácsolás, Bosch termék.

Miről beszélünk?

2017. márc. 3. 16:55
 7/8 anonim ***** válasza:

Ja, hogy csak a gumit...

Ilyen a lapátod? Vagy ilyesmi gumiprofil + fém szál?

[link]

(értelemszerűen az alsó)

Ennél a fém szalag végei úgy vannak kialakítva hogy beakadjanak és a helyén tartsák a gumi profilt. A lapátot célszerű leszedni a helyéről (ha műanyag akkor lehetőleg meleg helyre vinni és hagyni átmelegedni hogy nehezebben törjön el esetleg), utána megnézni pontosan hogyan rögzül, oldani a rögzítést (pl. a fémszalag elfordításával-elhúzásával), kihúzni és az újat a fémszalaggal visszafűzni.

Lehet nem túl világosan magyarázom, megmutatni-megcsinálni jellemzően pár perc.

De az emberek ezért vesznek inkább komplett lapátot, hogy ne kelljen ezzel szenvedni. Főleg ha túl hosszúra csinálod/hagyod a gumi részét, akkor csíkozni meg ugrálni fog valószínűleg.

2017. márc. 3. 17:08
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2017. márc. 3. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!