Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Téli nyári gumi. Melyiket...

Téli nyári gumi. Melyiket hova tegyem fel?

Figyelt kérdés

Tehát az a helyzet hogy van 4 darab de még jó futófelülettel rendelkező nyárigumijaim. Az egyiknek kiszakadt az oldalfala, nem volt vészes de leengedett. Gumis besütötte azt hiszem még 2015-ben. Tavaly nyáron nem volt használva. Most néztem őket. Elég csúnyan kirepedt a sütés. Gumis azt mondta elvileg bem durranhat ki menet közben. Na én ebben nem vagyok ennyire biztos. Belülről nincs megrepedve, de kívülről elég csúnya ész szét van nyílva is kicsit.

Ilyen típusú gumit már nem lehet venni.

Ezért arra gondoltam hogy a két jobb állapotút felrakatom előre. És van 4 lejárni való téligumim is, abból is kiválasztanám a két legjobbat persze a megkopott forgásirányosokat figyelembe véve. És azokat meg felrakatnám hátra. Előre azért a nyárit mert az hátha jobban tapad a melegben, és fékezésnél számít a nagyobb tapadás az első kerekeken. Szerintetek?

2017. márc. 2. 17:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Igen, nekem is az az elvem, hogy mindig előre kell a jó gumi, mert oda megy a súly nagy része, az első kerekek kormányzottak, és a fékezésért is ezek felelősek. De mindjárt jön valaki, aki megmondja, hogy hátra kellenek a jobb gumik...
2017. márc. 2. 17:49
 2/6 anonim ***** válasza:
Én is előre raknám a jobbat, viszont akkor nem árt, ha tudod, mi az a túlkormányzottság, és tudod is kezelni. Igazából a megoldás az lenne, hogy a rossz téli kidobnád, a régi nyárit hátra raknád, előre pedig vennél új nyárit. Ez sem olyan tökéletes, mint a 4 új gumi, de várhatóan kisebb különbség lesz a két tengely tapadása közt.
2017. márc. 2. 17:59
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem száguldozok meg kanyargok. De azért ha kell akkor megakarok tudni állni. Egyszerre akarok majd venni 4 gumit.
2017. márc. 2. 18:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha első kereken van a hajtás, én is odaraknám a nyárit. Indokolni szerintem nem nagyon kell, több igénybevétel van az első kerekeken, nyárra a nyárit raknám.

Egy kis OFF: szakadt oldalfalú gumit azonnal dobnám! Alapból oldalszakadt gumit nem javítatnék, ill. magam se javítanék. "Gumis azt mondta elvileg bem durranhat ki menet közben". Gumist is dobnám...

2017. márc. 2. 18:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Nyári előre, téli hátra.
2017. márc. 2. 19:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Ja. Én is így gondolom. Első keréken van a hajtás.
2017. márc. 2. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!