Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem megy a kuplung lassu,...

Nem megy a kuplung lassu, egyenletes felengedese?

Figyelt kérdés
Most tanulok vezetni (még nem oktatonal, csak itthon gyakorolok a szuleimmel), es ahhoz kepest tok jol megy..miutan elindultam.Egyszeruen nem birok raerezni, hogy hogy engedjem szepen, lassan egyenletesen a kuplungot, plusz meg a gaz gyenged lenyomasara is figyeljek.Haromszor mindig lefulladok minimum, aztan valahogy sikerul osszehozni, es onnantol megyek szepen.Tudom, hogy oktatokocsiban majd valamivel konnyebb lesz, mivel az oktatomnak is lesz pedalja, de hat megiscsak meg kell ezt is tanulnom.Valami tippet tudna valaki, hogy jobban menjen ez a resz?17/L

2017. febr. 26. 17:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Benzines VW xD
2017. febr. 28. 21:29
 12/13 A kérdező kommentje:
Egyelore benzinesen tanulok.Es eltalaltad, pont az utolso par centinel rontom el:/
2017. márc. 1. 16:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Ez érdekes. 12 éve vezetek, ez alatt még egy olyan autóval sem találkoztam, aminél számított volna az utolsó 1-2 centi. Ezt valaki kifejtené bővebben? Mit is csinál olyankor az autó?

Én induláskor a "fogási" ponton megtartom a kuplungot (pár centit felengedve a padlótól), csak a gázzal variálok, így a motor fordulata állandó. Amint elkezd növekedni a fordulatszám, viszonylag gyorsan lelépek a kuplungról és kicsit nagyobb gázt adok vele párhuzamosan. Abban az utolsó pár centis szakaszban még sosem sikerült lefulladnom. (más: Váltáskor meg egyáltalán nem szoktam szépen, finoman visszaengedni. Ha például 4-ben megyek 5300-as fordulaton és 5-be szeretnék váltani, akkor tudom, amint váltok kb. 4400-as fordulatra fog esni a motor fordulatszáma (váltó áttétel függő!), ezért a jó sebességfokozatba kapcsolás után a kuplungot csak akkor engedem fel, amint arra a 4400-as értékre esett le a fordulatszám. Ha jól tudom, ezt hívják szinkronizálási fordulatnak. Ilyenkor nem kell lassan visszaengedni a kuplungot, van hogy csak kihúzom a lábam balra, mitsem lassítva a pedálon.)

2017. márc. 1. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!