Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Skoda 1.4 Fabia 44Kw, Nem áll...

Renner Péter kérdése:

Skoda 1.4 Fabia 44Kw, Nem áll meg a kocsi 800-900-as fordulaton gáz adás nélkül halad tovább. Valakinek valami tipp? Tovább lent

Figyelt kérdés
Van egy 2001-es 1.4-es, benzines 66LE-s kis skoda fabiám. Olyan probélma jelentkezett nálam hogy egyik napról a másikra elkezdett villogni a műszerfalon a kéziféket is jelző, fék jelző lámpa, arra gondoltam biztos alacsony a fékolaj szint utána kéne tölteni, ezt ellenőriztem utána is töltöttem de nem volt benne kevés, de a probléma nem szűnt meg.majd azt tapasztaltam hogy ha az autóval rendeltetés szerűen megyek, és lassítani szeretnék elkezdek fékezni, a fordulatszám le esik 800-900-ra de az autom nem áll meg,900-as fordulat számon 5km/h-s sebességel haladok tovább gáz pedál nyomása nélkül (tehát elengedek mindent és magátol megy az autó). Ezt kipróbáltam 2-es 3-as 4-es 5-ös fokozatban is ahol ez a jelenség ugyanigy tapasztalható. Kuplung benyomása után viszont már nem huz, nyugodtan megállhatok vele. Esetleg valakinek valami tipp?
2017. febr. 25. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt akarod irni hogy fékezel és nem áll meg az autó?

Vagy mit jelent az hogy elkezdel fékezni?

Fuss neki még egyszer mert igy elég érthetetlen a kérdés.

2017. febr. 25. 17:17
 2/6 anonim válasza:

Ha sebességben vagy kuplung nincs kinyomva és lefékezel, akkor az autó lefullad. Ha lefékezel de nem fullad le sebességben, akkor gyorsítani se tudnál vele mert csúszik a kuplung felengedve elég durván.

Tehát teljesen értelmetlen zagyvaság amit összehordtál. Javaslom vizsgáltasd meg először a fejed, ha utána még tapasztalod a problémát az autóval, akkor azt is. De a sorrend fontos.

2017. febr. 25. 17:29
 3/6 anonim ***** válasza:
Alapjárat? XDDD Csak mert ebből kb ennyit lehetett le szűrni...
2017. febr. 25. 17:29
 4/6 pegazus001 ***** válasza:
Rásegítő......
2017. febr. 25. 17:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Emberek, az a hiba, hogy az autó alapjáraton képes haladásra. A kérdező szerint :D
2017. febr. 25. 17:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Jaj de gyagya vagy!

Az úgy jó. Elveszed a gázt, a kocsi tovább halad alapjáraton. Ez így jó. Ha nincs nagy terhelés(domb, utánfutó, sok személy, csomagok) akkor akár ötösben is képes mondjuk 70- ről gázt elvéve alapjárati fordulaton a motor lefulladás nélkül haladni monjuk 30-40 km/ h sebességgel. Alacsonyabb fokozatokban meg pláne. Ez így természetes.

A fékkel kapcsolatban meg vagy nem engedted ki rendesen a kéziféket, vagy beragadt a kézifék kiengedését/ behúzását érzékelő kapcsoló.

2017. febr. 25. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!