Ez csak tévképzet, hogy egy Opel Corsa C kibírna 20 évet?
"Opel, sosem kop el... :)"
Apám Kadettja 20 év körül igen csak kopott. És nem csak a motorja, hanem a karosszéria is. Szinte örült, hogy megszabadult tőle.
Szerintem ezen is el fog indulni a rozsdásodás, de ami nagyobb baj, hogy a motorjában szinte mindent ki kell cserélni.
A karosszéria régebben igaz, hogy jobban rohadt, de akkor még nem voltak modern technikák átrozsdásodás ellen.
A másik, hogy karbantartásra jóval kevesebbet kellett költeni és tartósabbak, egyszerűbbek voltak az alkatrészek.
Most például egy modernebb autó tele van szilentekkel, amik gyakrabban öregednek el és drágábban is cserélnek.
A modernebb Corsa B még jó volt csak sajnos elszállt felette az idő már:
"A karosszéria régebben igaz, hogy jobban rohadt, de akkor még nem voltak modern technikák átrozsdásodás ellen. "
Miért, most jobb a helyzet? Abban egyetértek, hogy valamilyen szinten javulás történt, a lemezek olyan eljáráson esnek át, amik kevésbé teszik hajlamossá az oxidálásra, viszont pl. az alvázvédelem ma már nem ér semmit. Az utóbbi 5 évet egy autószerelő műhelyben töltöttem Pesten és sajnos beigazolódott az, amit addig nem hittem el, a gyártósorról legördülő autók alvázvédelme 99%-ban egyenértékű egy nagy nullával. Ha valaki most vesz új autót és még 10 év múlva is használni szeretné, akkor ajánlott ennek a kiküszöbölésével kezdenie a dolgot. (A legdurvább dolog amivel találkoztam -bár ez valószínűleg használatból adódott- az az volt, mikor egy BMW X6-os tulaj behozta az autót kerékcserére. Az egész hátsó üléssor alatti rész tele volt rozsdafoltokkal, pedig még 1 éves sem volt. Valószínűleg felakadhatott vele valahol, vagy én nem tudom - a tulajt meg annyira sem érdekelte az autó, hogy válaszolni sem méltatott.)
Hogy ne csak off legyen, én tavaly adtam el a saját kis Corsa-mat. Kimondottan jó állapotban volt, semmi komoly probléma nem volt vele. Szerintem ha jól karban van tartva, a 20 év nem lehet akadály neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!