Fürkész00 kérdése:
Mi kell ahhoz, hogy valaki tűzoltó sofőr lehessen? A tűzoltó sofőrnek csak C kategóriás jogsija kell, hogy legyen? (na meg ugye PÁV)
Figyelt kérdés
Ahhoz, hogy tűzoltó sofőr lehess kell-e, hogy már legyen tűzoltó gyakorlatod, vagy egyből felvehetnek sofőrnek a tűzoltóságnál, feltéve ha megvan a C és a PÁV? (persze gondolom akkor is el kell végezni valamiféle tűzoltó tanfolyamot vagy nem?)
Van-e haszna a tűzoltóságnál, ha C + E jogsid van a sima C-vel szemben? Mármint van olyan tűzoltó jármű, amihez C + E kell?
2017. febr. 19. 18:29
1/5 anonim válasza:
Tűzoltókhoz jelentkezel előnyt jelent ha van C-d és nekik az elég. PÁV mellé nem kell gki hszen megkülönböztetett fényjelzés vagy. Viszont a tűzoltó képzés nem egyszerű, sőt igazából nem is a képzés hanem a felvételi a kemény de hajrá.
2/5 anonim válasza:
PÁV 1 kell hozzá, amit mindenképpen 2 évente újítani kell.
C jogsi elég, mert főleg szóló gépkocsik vannak, de akiket én ismerek, azoknak C+E van, ők hajthatják a nagy nyerges tartályosokat is, de általában ők is szóló gépkocsit hajtanak.
3/5 A kérdező kommentje:
2 évente? Eddig úgy tudtam a PÁVI-et 5 évente kell újítani.
2017. febr. 19. 21:34
4/5 anonim válasza:
Attól függ mennyire kapod meg. 5 év a max de ahhoz elég jól kell teljesíteni vagy esetleg a céged lebeszéli velük, hallottam már ilyenről..... Egyébként átlagban 2 évre adják, hogy lehúzzák a lóvét egy semmit nem érő és nulla valóságalappal bíró vizsgálaton.
5/5 anonim válasza:
Ha sikerül a felvételi elvégzed az alapképzést.Páv1 kell.Utána belső képzés és vizsga van a szerekből amit vezetni fogsz minden autóra külön vizsga.Ha sikerül és kell sofőr a csoportba akkor kineveznek.Időben ez nem kevés években számolj mire mindenre sor kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!