Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hány féle Simson főtengely van?

Hány féle Simson főtengely van?

Figyelt kérdés
Pont egy Simson S50 összeszerelés előtt állok és ugyebár annak a főtengelyén 2 lyuk van. Na de, rendeltem egy UGYANILYEN Simson blokkot, de abban már más főtengely volt,amin már nem lyukak, hanem ilyen horpasztás volt. Azt a „horpasztot” tengelyt kicseréltem, mert besült volt, és beleraktam a saját lyukas főtengelyemet. De ahogy a henger rákerült, nem fordult el a főtengely, mert a hajtókar beleakadt a blokk falába, szóval le kellett flexelni a hajtókarból és úgy jó. Szóval most hányféle főtengely van, vagy más a blokk is vagy mi van!???
2017. febr. 18. 15:05
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Őőőő... Mit csináltál a hajtórúddal?

Remélem csak troll kérdés és tényleg nincs aki ennyire ne értene hozzá, aztán mégis van önbizalma beletúrni a blokk belsejébe. :)

2017. febr. 18. 15:18
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem troll kérdés. Nem sokat, éppen egy kicsit kellett flexelni belőle, hogy körbetudjon forogni rendesen a tengely. De légyszíves a kérdésre tudnál választ adni? De remekül működött!
2017. febr. 18. 15:53
 3/16 anonim ***** válasza:

Ha nem tudott átfordulni, akkor a lökete a főtengelynek jócskán nagyobb. De ezt észre kellett venned a hengerfejnél is, ugyanis a dugattyú FHP-ja így magasabban van (valószínűleg több milliméterrel). Ha ez tényleg így van, akkor ez a főtengely miatt most nagy mértékben növekedett meg a sűrítési viszony, ez pedig egy életképtelen motort eredményezett.

Bár én a Simsonokhoz nem nagyon értek, de tudomásom szerint csak 1 féle főtengely van.

2017. febr. 18. 16:16
 4/16 anonim ***** válasza:

Válaszolni? Sok - konkrét számot nem fogok tudni mondani, mert nem tudom hány cég hány márkanév alatt csinálja pl. az utángyártást Ázsiában...

De nyugodtan flexelgesd el a hajtórúd oldalát, maximum hamarabb hajlik meg. :) Ezért nem vagyok hajlandó én sem Simsont betolni a műhelybe: a sok hozzáértő ekecseléstől gatya szinte az összes.

2017. febr. 18. 16:20
 5/16 A kérdező kommentje:
Szóval az a helyzet, hogy más főtengelyt vettem (2 lyukas) és az sem tud átfordulni a blokkban. Szóval marad a csiszolás :S Hidd el, én sem tarton nagyon jó ötletnek, de máshogy nem tudom elintézn, hogy működjön.
2017. febr. 18. 16:25
 6/16 anonim ***** válasza:

Mint írtam, ez csak úgy lehet ha nagyobb a lökete.

Mostmár engem is érdekel a dolog, ha már úgy is kiméred a löketet, akkor leírnád ide is?

2017. febr. 18. 16:31
 7/16 A kérdező kommentje:
De hogy legyen nagyobb a lökete? Fúrjam meg?
2017. febr. 18. 16:37
 8/16 anonim ***** válasza:
Mit szeretnél megfúrni?
2017. febr. 18. 16:55
 9/16 A kérdező kommentje:

Írtad, hogy nagyobb lökete legyen. Azt hogy érjem el?

Ráadásul, szétkellett húznom a blokkot és a váltótengely nem a kuplungtengely mellett maradt, hanem pont a másik oldalában van, ahol az a kis csapágy van és a kuplunkiemelő, és onnan sehogy sem tudom kiszedni.

2017. febr. 18. 17:11
 10/16 anonim ***** válasza:

A másik válaszadó nem azt mondta, hogy fúrj meg bármit vagy adj neki a flex segítségével, hanem hogy mérd meg a löketét a főtengelynek.

A főtengely csapjának a távolsága a hajtórúdcsaptól kétszer, ennyi a löket. Megméred az egyiken, megméred a másikon és összehasonlítod. A "kolléga" szerintem arra gondol, hogy az S50 lökete 39,5 mm ha minden igaz, az S51-é 44 mm.

Magyarán valószínűleg nem egyformák azok a blokkok, hanem olyan kombinációt próbálsz csinálni, ami csak ilyen barkácsolással áll össze.

Amennyire emlékszem az S50-nél volt a főtengely sonkájának a széléből lemarva, az 51-eseken a kiegyensúlyozást furatokkal oldották meg.

2017. febr. 18. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!