Az miért van, hogy egy román rendszám valahogy lehúzza az egész autó megjelenését?
Sztereotípia... Ritkán látsz román rendszámot, nem vagy hozzászokva, és él még a régi beidegződés, hogy tudat alatt hozzágondolod a szakadtságot és igénytelenséget, pedig Románia már egy ideje nem arról szól.
Én így vagyok pl a Dacia autókkal. Sok jót hallani az új Dusterről, Lodgyról, a két Dacia embléma közötti színtiszta Renault technikáról, de valamiért mégsem tudnék olyat venni.
Azt nem tudom miért, de Romániában az utak sokkal koszosabbak. Lemosott autóval elindulsz és (főleg ha kapsz egy kis esőt is) a már említett Udvarhelyig fekete lesz az autód. Ez Bp-ről kb 600-650km, Magyarországon nem koszolódik ilyen tempóban, a retkesebb autót pedig egyértelmű hogy szarabbnak látjuk.
Tanulj meg vezetni és ne pánikolj feleslegesen. Nem gyors reakció és lélekjelenlét kell, hanem előrelátóan kell vezetni.
Nem azért előznek így mert keleti szomszédok, hanem azért mert az ország a Kárpátokon fekszik és a hegyekben kanyargós utakat tudtak építeni, nem olyan szép egyeneseket mint az Alföldön. A kevés egyenes miatt meg kell tanulni előzni ha nem akarsz egy tökölő autós mögött ragadni.
Te magad alá vizelsz, de ha tudnál vezetni nem is lenne olyan vészes.
Hozzáteszem, a határon túl sokkal jobban vezetnek és jobban odafigyelnek egymásra mint Magyarországon.
"Azt nem tudom miért, de Romániában az utak sokkal koszosabbak."
Igen, ez egy örök probléma, 100 km-t megyek nedves vagy esős időben az autóval, és már a színét sem lehet megállapítani az autónak.
Azért van, mert mindenki felhordja a sok sarat, földet a földutakról, traktorok, munkagépek, terepjárók nagy kerekein. Plusz ha valamilyen munkálatok is vannak, jó román módszerrel feltúrnak mindent az útszélén, aztán a fele sár és föld valahogy kikerül az aszfaltra. Az utóbbi években annyit javult a helyzet, hogy már nem használnak homokot és földet sózásnál, így nem tiszta homok az út széle.
Szóval ha átmegyek Magyarországra retkes autóval télen, az nem azért van, mert igénytelen vagyok, és nincs minden sarkon egy autómosó, hanem ilyenek az utak. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!