Kérdezném? Hogy Piros rendszám anyagi vonzata házi készítésű Car traktor Trabant motoros most háromszög rendszáma van ezért kérdem A költségét, vizsgáztatás 0-tol végkifejletig hogy közúti használatba részt vehessen
Látom nem sok válasz jött ezért elmondom az én történetem amiből kiderül hogy Magyarországon semmi sem olyan könnyű mint amilyennek látszik. Vettem egy teljesen új (2013-as gyártású 0 üzemórás)traktort. A kapott papírokkal felvértezve bekocogtam a kpmhez ahol közölték hogy kell hozzá egy COC papír ami nélkül nem lehet forgalomba helyezni. Felhívtam a gépkereskedést ahol közölték hogy náluk nincs ilyen. Felhívtam az importőrt ahol közölték hogy náluk sincs és a gyártó sem rendelkezik ilyen papírral. Vissza a kpmhez ahol elmondták hogy már pediglen enélkül a papír nélkül nem lehet sem zöld sem piros sem fekete rendszámot tenni a traktorra. A költsége pedig ha megcsináltatom nagyjából 1 millió forint. Tehát a 2 milliós kis traktorból kikerekedik egy 3 milliós mire forgalomba kerül.
Azt nem tudom hogy egyedi építésnél ez hogy működik de szerintem te se számíts semmi jóra.
Tehát kezdjük ott, hogy nem vetted, hanem csináltad a traktort, tehát nincs adásvételi szerződésed róla!
Ha vásároltad akkor egyenesen mehetsz az adásvételi szerződéssel a KPM-hez!
Ha viszont csináltad érdemes egy mérnökkel lepapíroztatni, hogy megfelenek a heggesztések stb a szabványban előírtakhoz! De ezt egy mérnök jobban tudja, hogy mit kell tartalmaznia egy ilyen papírnak!!(az ár is változó!lehet akár ingyen is, de kerülhetnek súlyos tízezrekbe is)
Ha ez a papírod magvan akkor is mehetsz a kpm-hez! Gondolom azt mondanom sem kell hogy úgy vidd a traktort a kpm-hez hogy világítás(helyzetjelző elöl hátul, tompított, távolsági fényszoró, féklámpa irányjelzők stb) rajta legyenek!
Nos első nagyon fontos dolog ez a műszaki adatlap!
Utána a KPM le fogja vizsgáztatni(valószínűleg szigorúan) egyedi forgalomba helyezés néven az építményedet!
Rögtön kiugrik a zsebedből 35.640 ftocska!
Utána mert miért ne, most volt vizsgán , de azért eredetiségvizsgáztasd is le, az + egy 20 as a zsebedből!
Köss rá egy biztosítást, ami változó szokott lenne de minimum 10.000ft körül mozog.
És ha mindenben megfelet a forgalomban részvétel szabályainak, elviheted a kapott papírjaidat az okmányirodába, ahol megigényelheted a piros rendszámodat!
Ez minusz 30.000 ft!
És ha minden simán meg megkapod a piros rendszámodat a kistraktorodra!
Szóval add össze az összegeket, gondolkozz el rajta, hogy megéri e anyagilag neked, + megéri e ennyit szaladgálni utána!
Ami a lényeg, hogy dönts és cselekedj!
Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!