Milyen terepjáró lenne alkalmas ilyen célra?
Tetőcsomagtartó, marmonkannák kis emelés tehát igazi kalandgép
Az üzemanyag mindegy, inkább kéne aggódni az adók miatt mivel egy ilyen gépet nem boltajárni használ az ember és nem is minden nap
Nagyobb kérdés, hogy melyik a legjobb méret?
Én úgy gondolom igen ideális méret az a 4-4,2 környéke mint pl az uaz 469 (mondjuk pont rossz példa mert alig akad papíros)
Sok cuccal kényelmesebb egy 5 méterhez közeli
De szűkösebb terepen a 3 ajtós kis rövid gépek hasznosabbak
Létezik nagyjából ideális méret?
Én mondjuk a 4-4,2-t azért tartom annak mert már 5 ajtósok de még jó a tengelytáv
Ugyanakkor ez igen szűk réteg és sajnos ebben a szűk rétegben is sok sak SUV ami mondjuk felező nélküli viszkós vagy hasonló rendszert kapott
Ez nem túl konkrét
Ugyan én karosszéria típusra és méretre gondoltam de konkrét példával ez is érdekes lenne
Opel Frontera, Opel Monterey, Isuzu Trooper. Ezekből a 4 ajtó verziók.
Nekem Frontera volt, bár a rugóútja elég rövid volt szóval elég hamar felkapta a kerekeit a földről, egész használható volt. Nekem benzines volt, sajnos, irtózatosan kevés, semmitérő gyenge a nyomaték, csak akkor ment ha padlóztam neki mindenhol, akkor meg szétdőlt minden a csomagtartóban úgy pattogott, meg mindenki beverte a fejét. Terepre dízel kell, csak is dízel. Simán kell a 2.8-3.0 ezer köbcenti, 4 hengerből.
Legalábbis ha egy eszméletlen meredek emelkedőn is meg akarsz indulni anélkül, hogy ne a plafont verje a fordulatszámmérő és égjen rongyosra a kuplung, akkor kell ekkora motor dízelből is.
Dízelektől én valamiért nagyon félek
Főleg hogy elszáll mondjuk a turbo
2,8-as Pajero-val volt már dolgom és imád(om)tam, de egy szívó benzin valahogy megnyugtatóbb hogy kevesebb dolog mehet szét és ha szét is megy könnyebb a javítás (akár otthon is)
De mondom a Pajero valami hihetetlen a nagy nyomatékával :D
Ja meg sok olyanról olvastam mint a 3 literes isuzu dízelek és a porlasztóik 80 ezres költséggel
Az ilyen mindig el tud riasztani
De a teljesítményadó átírás és egyéb költségek viszont mellettük szólnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!