Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen terepjáró lenne alkalma...

Kisvuk29 kérdése:

Milyen terepjáró lenne alkalmas ilyen célra?

Figyelt kérdés

Tetőcsomagtartó, marmonkannák kis emelés tehát igazi kalandgép

Az üzemanyag mindegy, inkább kéne aggódni az adók miatt mivel egy ilyen gépet nem boltajárni használ az ember és nem is minden nap

Nagyobb kérdés, hogy melyik a legjobb méret?

Én úgy gondolom igen ideális méret az a 4-4,2 környéke mint pl az uaz 469 (mondjuk pont rossz példa mert alig akad papíros)

Sok cuccal kényelmesebb egy 5 méterhez közeli

De szűkösebb terepen a 3 ajtós kis rövid gépek hasznosabbak

Létezik nagyjából ideális méret?

Én mondjuk a 4-4,2-t azért tartom annak mert már 5 ajtósok de még jó a tengelytáv

Ugyanakkor ez igen szűk réteg és sajnos ebben a szűk rétegben is sok sak SUV ami mondjuk felező nélküli viszkós vagy hasonló rendszert kapott

2017. febr. 13. 20:20
 1/6 anonim ***** válasza:
Land Rover
2017. febr. 13. 22:28
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez nem túl konkrét

Ugyan én karosszéria típusra és méretre gondoltam de konkrét példával ez is érdekes lenne

2017. febr. 14. 19:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Opel Frontera, Opel Monterey, Isuzu Trooper. Ezekből a 4 ajtó verziók.

Nekem Frontera volt, bár a rugóútja elég rövid volt szóval elég hamar felkapta a kerekeit a földről, egész használható volt. Nekem benzines volt, sajnos, irtózatosan kevés, semmitérő gyenge a nyomaték, csak akkor ment ha padlóztam neki mindenhol, akkor meg szétdőlt minden a csomagtartóban úgy pattogott, meg mindenki beverte a fejét. Terepre dízel kell, csak is dízel. Simán kell a 2.8-3.0 ezer köbcenti, 4 hengerből.

Legalábbis ha egy eszméletlen meredek emelkedőn is meg akarsz indulni anélkül, hogy ne a plafont verje a fordulatszámmérő és égjen rongyosra a kuplung, akkor kell ekkora motor dízelből is.

2017. febr. 14. 19:53
 4/6 A kérdező kommentje:

Dízelektől én valamiért nagyon félek

Főleg hogy elszáll mondjuk a turbo

2,8-as Pajero-val volt már dolgom és imád(om)tam, de egy szívó benzin valahogy megnyugtatóbb hogy kevesebb dolog mehet szét és ha szét is megy könnyebb a javítás (akár otthon is)

De mondom a Pajero valami hihetetlen a nagy nyomatékával :D

Ja meg sok olyanról olvastam mint a 3 literes isuzu dízelek és a porlasztóik 80 ezres költséggel

Az ilyen mindig el tud riasztani

De a teljesítményadó átírás és egyéb költségek viszont mellettük szólnak

2017. febr. 14. 20:19
 5/6 KINGKILL válasza:
Menj a hasznaltauto.hu ra és iveco
2017. júl. 30. 18:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Én izutu troopert használok teljesen offroadra alkítva minden felszerelés meg van ami kell a túrákhoz , 2.0benzines nem keveset eszik , de nem erről szól . Én munkába , boltba , gyerekért az óvodába ezzel járok azaz mindenhova . Mi rendesen komoly terepes offroadosok a hobbi verdát használjuk mindenap . Óvodában meg néz a többi szülő amikor be állok a nagy meg emelet offroad kocsival a parkolóba , fent a kocsin körbe a klubnunk matricái meg a túrákon kapott matricák
2017. aug. 30. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!