Suzuki Ignis első autónak?
Első autónak lehetne Smart is, vagy akár egy kombi Mondeo. Nem mi fogjuk megmondani, hogy mire használod.
Egy biztos, a fogyasztása nem pont a spórolós kategória. Ráadásul még fürgének sem mondható. Sőt, kifejezetten szépnek sem. Cserébe egész praktikus, nem fog fennakadni a városi padkákon és nem is elviselhetetlenül hosszú. Az üléspozíció is inkább kissé kamionos.
Ha meg tudod szokni a hátul merev tengelyes futőmű nyűgeit (szeret elpattogni, nulla komfort a hátsó ülésen), akkor elviselhető.
Városban nyáron 7, télen 8,5 a fogyasztás. Vidéken kényelmesen autózva nyáron le lehet vinni kicsivel 6 alá.
A váltójára vigyázni kell, a nyelestengely csapágya kicsit alulméretezett, előbb-utóbb cserélni kell.
Motorikusan megbízható, vezetőülésből jól látni az autó kiterjedését, átlag autóknál kicsit magasabban ülsz.
Beépített rádió botrányosan gyenge vételi képességű. a hangja olyan amilyen, 4x20W nem tesz csodát.
Kasztni rohadásra hajlamos, idejekorán kezelve a probléma megelőzhető.
Fürgeség relatív, 3000/perc fordulat alatt kalapos-skodás, 3000 felett változik a szívószelepek vezérlése, meglódul, de enni is kezd.
Rugalmasnak rugalmas, a maximális forgatónyomaték 85%-a 1500rpm-től rendelkezésre áll, maximális nyomaték 3500-5500-ig (nem gépkönyvi, hanem egyedi mérési adat).
A 12 mp körüli 0-100 új korában még a városi kisautók közt jónak számított, normális autózáshoz ma is elegendő.
Pályán 110 körül még takarékos, 7 körül kér, de 140-150 körül is elgurul, van még tartaléka, viszont a 9 litert elkéri.
Mérlegeld, hogy ez így vállalható-e a számodra.
#5, igaz, bocs, kifelejtettem.
Mosó csövet már cseréltem, szakadt vezetéket már kétszer cseréltem a hátsó ajtó gumiharmonikában.
Toronycsapágy perselyének hangját már megszoktam, a féltengely majd cseréltetem, ha nem csak teljesen alászedve kattog.
Amit nyújt, azt megbízhatóan nyújtja, nem romlik tovább (beleértve a felsorolt hibák stabil meglétét...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!