Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Ignis első autónak?

Suzuki Ignis első autónak?

Figyelt kérdés
700-ért venném, 2005-ös, 1.3-as. Friss jogsim van. 23/F
2017. febr. 13. 00:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
50%

Első autónak lehetne Smart is, vagy akár egy kombi Mondeo. Nem mi fogjuk megmondani, hogy mire használod.

Egy biztos, a fogyasztása nem pont a spórolós kategória. Ráadásul még fürgének sem mondható. Sőt, kifejezetten szépnek sem. Cserébe egész praktikus, nem fog fennakadni a városi padkákon és nem is elviselhetetlenül hosszú. Az üléspozíció is inkább kissé kamionos.

2017. febr. 13. 00:49
 2/12 anonim ***** válasza:
58%
Azert sok rosszat lehet rola mondani (merev tengely, fogyasztas,stb.), de azt hogy nem furge... :D
2017. febr. 13. 09:00
 3/12 anonim ***** válasza:

Ha meg tudod szokni a hátul merev tengelyes futőmű nyűgeit (szeret elpattogni, nulla komfort a hátsó ülésen), akkor elviselhető.

Városban nyáron 7, télen 8,5 a fogyasztás. Vidéken kényelmesen autózva nyáron le lehet vinni kicsivel 6 alá.

A váltójára vigyázni kell, a nyelestengely csapágya kicsit alulméretezett, előbb-utóbb cserélni kell.

Motorikusan megbízható, vezetőülésből jól látni az autó kiterjedését, átlag autóknál kicsit magasabban ülsz.

Beépített rádió botrányosan gyenge vételi képességű. a hangja olyan amilyen, 4x20W nem tesz csodát.

Kasztni rohadásra hajlamos, idejekorán kezelve a probléma megelőzhető.

Fürgeség relatív, 3000/perc fordulat alatt kalapos-skodás, 3000 felett változik a szívószelepek vezérlése, meglódul, de enni is kezd.

Rugalmasnak rugalmas, a maximális forgatónyomaték 85%-a 1500rpm-től rendelkezésre áll, maximális nyomaték 3500-5500-ig (nem gépkönyvi, hanem egyedi mérési adat).

A 12 mp körüli 0-100 új korában még a városi kisautók közt jónak számított, normális autózáshoz ma is elegendő.

Pályán 110 körül még takarékos, 7 körül kér, de 140-150 körül is elgurul, van még tartaléka, viszont a 9 litert elkéri.

Mérlegeld, hogy ez így vállalható-e a számodra.

2017. febr. 13. 09:38
 4/12 A kérdező kommentje:
Hát, akkor lehet gyűjtök inkább egy 2005-től gyártott swiftre.
2017. febr. 13. 10:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jobban jársz, ha spórolsz még egy kicsit, vagy körülnézem más márkánál. A váltóprobléma ennél a motornál a swiftet is ugyanúgy érinti. Előttem elég jól összefoglalták, de ezen kívül még lehet féltengely probléma és toronycsapágy probléma is. A csomagtérajtónál megtörik a központi zár vezetéke és az ablakmosó vezeték. A beltér zörög, napellenzők könnyen letörnek. A váltóbovden szokott szorulni, de azon az olajozás segít. A futómű az kritikán aluli, rossz úton eléggé észnél kell lenni.
2017. febr. 13. 11:22
 6/12 A kérdező kommentje:
Húha, ilyen rossz a helyzet? Mondjuk apámnak is Suzuki Sx4-e van, s tényleg kuplungot kellett most cserélni benne, az anyós oldalon levő ajtó sem zár központilag, kézzel kell nyitni-zárni. Aláírom kapott is rendesen az autó, többször neki mentek, hóban is elakadt, ekkor igen csak igénybe volt véve a kuplung. Akkor ezek szerint nem is megbízható a Suzuki?
2017. febr. 13. 11:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Akkor mely autók megbízhatók? Kia Ceed az milyen?
2017. febr. 13. 11:29
 8/12 anonim ***** válasza:

#5, igaz, bocs, kifelejtettem.

Mosó csövet már cseréltem, szakadt vezetéket már kétszer cseréltem a hátsó ajtó gumiharmonikában.

Toronycsapágy perselyének hangját már megszoktam, a féltengely majd cseréltetem, ha nem csak teljesen alászedve kattog.

Amit nyújt, azt megbízhatóan nyújtja, nem romlik tovább (beleértve a felsorolt hibák stabil meglétét...)

2017. febr. 13. 12:48
 9/12 anonim ***** válasza:
Jók motorikusan az enyémbe 230000km csak város van és még tökéletes. Viszont nem valami kényelmes.
2017. febr. 22. 17:17
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekünk is van,volt Dízel 1.3 Tavaly volt benne 380.000km (Taxi) EGR szelep 70 rugesz, önindító 80 rugó(ezek szereléssel végösszegek), nem annyira jó.... 3.kuplung van benne.
2017. febr. 23. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!