Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire ártanak a guminak és...

Mennyire ártanak a guminak és a felninek a gumicserék?

Figyelt kérdés
Sokan mondják hogy vegyek egy másik felnit hogy télen és tavaszkor ne kelljen cserélgetni a gumit rajta. De nekem megfelelő így hogy csak a gumit cserélgettetem. A kérdésem az lenne hogy mennyire ártalmas a gumi belső peremének és a felni szélének hogy minden szezonkor cserélve vannak rajta a téli és a nyári gumik? Kárt e tesz benne a gép a szervizben minimálisan? Pl. egy 5 év alatt mennyire? Ha igen, csak akkor vennék mégegy felnit.
2017. febr. 11. 23:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
nekem meg csak téligumim van acélfelnin.
2017. febr. 12. 12:46
 12/13 anonim ***** válasza:

#9: Igen úgy. 35 év alatt amióta dolgozok, volt szerencsém pár abroncshoz. Még akkor se téptük szét, amikor régen még görgős szerelővassal csináltuk.

Alakul a perem, kissé ovális lesz, de nem nyúlik, nem is tudna csak ha elszakadnának benne az acélszálak. Ha tudna nyúlni a felniről is le tudna ugrani.

2017. febr. 12. 23:28
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem igazán szakadhat le a gumi, egyedül anyám kocsiját mikor elvittem arról szakad le kettő is a leszereléskor, na de azon 15 (!!!) éves gumik voltak már. Azért is vittem el, mondom ez nem állapot hogy ezekkel járj.

Leszereléskor el is repedt szépen.

Na de új vagy néhány éves gumiknál ez képtelenség.

2017. febr. 13. 09:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!