Nyári gumiknál az üzemanyag fogyasztás jelölések mennyire hasznosak? Vagy nem érdemes azzal foglalkozni?
Az új gumikon lévő papírokon felvannak tüntetve, pl. hogy az esős úton A osztályú,ill. fogyasztásnál is A, míg a másik gumi C osztályú az esőben, fogyasztásban meg E.
Árban meg kb. 5-10ezer ft a különbség.
Érdemes ezekre odafigyelni?
Amúgy a gumik amiket néztem, Semperit, Taurus, Hankook, Nokian
Michelinnél olvastam valamelyik tesztjén, nem tudom téli vagy nyári volt, végülis mindegy. A lényeg az élettartama alatt kb 80 litert lehet vele meg spórólni. Általában 60000 km-et elgurulnak. Adac teszt volt mindet vissza lehet keresni!
Engem nem izgat, a zaj már viszont igen
Mi is most állunk új nyári szett vásárlása előtt.
Nem is tudtam, hogy a Taurus márkanevet továbbvitték (ez a szegedi gumigyár márkája volt hajdanán, persze ma már nem itt gyártják).
Kormoran nevűvel korábban "befürödtünk", nyáron, kanyarban eszméletlenül csikorgott. Nem tudom, mit veszünk, mert nem olcsóak.
Nekem a Barum bejött.
Bár érdekes, hogy a normál autóra amivel megyek évi 10-15 ezret arra a gumis a barumot ajánlotta, a másikra amivel megyek 40 ezret, arra már inkább a michelint.
A matricákat nem kell komolyan venni, a tesztek többet elárulnak..
Én is esőre veszek gumit áprilisban, Uniroyal Rainsport3
Tavaly vettem új gumit. Akkor ezen a fogyasztás dolgon én is vacilláltam.
Az előző gumim A tapadású és C fogyasztású volt.
Amit kinéztem (ugyan az a gumi csak az újabb generációs változata) A tapadású és E fogyasztású. Töprengtem hogy a C és E között mekkora lehet a különbség, válasszak-e másik típust.
De végül megvettem ezt. Semmi, nulla, egy deci fogyasztás különbség nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!