Hogyan lehetne turbósítani egy honda civic 1.6 vti-t?
Mennyibe lenne? Szükséges hajtó karok dugattyúk stb. cserélni ha csak 50 és max 150 lóerőt akarok ki préselni belőle?
Az autó egy b16a2 -es motorral szerelt Honda Civic Vti
megoldható tartósra is.
Csak szakműhelybe vigyed, és állíttass hozzá mindent. Erősített dugók, hajtókarok, csapágyak, tán még főtengely is. ECU-t is át kell progamozni. És ne ész nélkül. Szerintem max 1 bar töltőnyomással, de elég lesz a 0,5 bar is. Nem kell batárnagy turbó rá, mert amire az életre kel, elunod magad a turbólyukban. Valami kicsi turbó, tényleg elég a 0,5 bar nyomás, azt meg fogod érezni, de főleg az lesz feltűnő, hogy nem kell majd 5500-5600-as fordulatig várni, hogy húzzon (ekkor jön a nyomatékcsúcsa az 1.6 Vti-nek alapból), meglódul 2500-3000-től. A Vti alapból egy kicsit hegyezett motor, 1.6-ra 160 lóerő, ha erre még jön olyan 50-60 ló plussz egy ésszerű turbósításból, az untig elég arra a kis kasztnira, inkább a nyomaték növekedése lesz érezhető. talán gyárilag a relative kis köbcenti miatt 150-160 Nm a nyomatéka, ezt kell főleg feltornázni, meg a fronthajtás miatt valami jó tapadású kerekeket felpattintani előre, és érezhető lesz a sokszárezer belelocsolt forint hatása. ha kihozod belőle a 150 ló pluszt (cirka 300 lóerőre), bár nem lehetetlen, de akkor hamar a kukában végzi a motor. Az arra való, hogy max egy évig minden hétvégén megmutasd a bandának, hogy "ki a Jani", meg arra az egy évre legyen egy Fast&Furious szökevényed, utána megint költhetsz rá sokszázezret. Ésszerűen kell, és akkor érezhetően erősebb lesz, de ugyanakkor tartós is marad.
4-es, az autótuningnak magáncélra nem is az a lényege.
Hobbi, kedvtelés. Ugyanúgy, ahogy másnak egy nyaralás, vagy bármi. Az arra költött pénzt se látod viszont a büdös életben, ráadásul egy egzotikus nyaralásnak sokszázezerért max 2 hét alatt vége, de a sokszázezerből megépített autód évek múlva is a garázsban lesz, és ha vigyázol rá, hosszú évekig örömöd lehet benne, bármikor.
Ők biztos, hogy segítenek neked ilyen jellegű kérdésekben. Illetve építettek már egy pár hasonlót.
Ne hallgass másra. Szerintem megéri. Alapból jó autók. És igazábol a legjobb tuning alapok.
Ha van rá pénzed. Akkor megéri. De mint ahogy elöttem is írják soha nem fogod vissza kapni azt a pénzt. Csak élményben.
De nem 2-Forint lesz. Csak gondolj bele.
Kipufogo kb.: 100.000
Cooler.: 100.000
Turbo 120-140.000
Chip.: kb 60.000-80.000
Kiegészitő dolgok azok vannak kb 50.000-100.000ig.
Szoval igen. Annyibol kb megúszod ahogy írták felettem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!