Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehetne turbósítani...

Hmark5 kérdése:

Hogyan lehetne turbósítani egy honda civic 1.6 vti-t?

Figyelt kérdés

Mennyibe lenne? Szükséges hajtó karok dugattyúk stb. cserélni ha csak 50 és max 150 lóerőt akarok ki préselni belőle?

Az autó egy b16a2 -es motorral szerelt Honda Civic Vti

2017. febr. 10. 09:38
1 2
 1/12 anonim válasza:
Hát én lefolyó tisztitót tankoltam bele csak a béla (az auto szerelo itten xsepelen ) azt mondta h bekrepalt a.motor a ladavan
2017. febr. 10. 10:02
 2/12 anonim ***** válasza:
Erre vannak specifikus fórumok. 4-600e Ft rá szamolhatsz így nem uzemoras lesz hanem akár 20-30e is kepes elmenmi
2017. febr. 10. 10:07
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

megoldható tartósra is.

Csak szakműhelybe vigyed, és állíttass hozzá mindent. Erősített dugók, hajtókarok, csapágyak, tán még főtengely is. ECU-t is át kell progamozni. És ne ész nélkül. Szerintem max 1 bar töltőnyomással, de elég lesz a 0,5 bar is. Nem kell batárnagy turbó rá, mert amire az életre kel, elunod magad a turbólyukban. Valami kicsi turbó, tényleg elég a 0,5 bar nyomás, azt meg fogod érezni, de főleg az lesz feltűnő, hogy nem kell majd 5500-5600-as fordulatig várni, hogy húzzon (ekkor jön a nyomatékcsúcsa az 1.6 Vti-nek alapból), meglódul 2500-3000-től. A Vti alapból egy kicsit hegyezett motor, 1.6-ra 160 lóerő, ha erre még jön olyan 50-60 ló plussz egy ésszerű turbósításból, az untig elég arra a kis kasztnira, inkább a nyomaték növekedése lesz érezhető. talán gyárilag a relative kis köbcenti miatt 150-160 Nm a nyomatéka, ezt kell főleg feltornázni, meg a fronthajtás miatt valami jó tapadású kerekeket felpattintani előre, és érezhető lesz a sokszárezer belelocsolt forint hatása. ha kihozod belőle a 150 ló pluszt (cirka 300 lóerőre), bár nem lehetetlen, de akkor hamar a kukában végzi a motor. Az arra való, hogy max egy évig minden hétvégén megmutasd a bandának, hogy "ki a Jani", meg arra az egy évre legyen egy Fast&Furious szökevényed, utána megint költhetsz rá sokszázezret. Ésszerűen kell, és akkor érezhetően erősebb lesz, de ugyanakkor tartós is marad.

2017. febr. 10. 10:24
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Annyiba lenne amennyit az egesz civic nem ér!
2017. febr. 10. 10:29
 5/12 anonim ***** válasza:
94%

4-es, az autótuningnak magáncélra nem is az a lényege.

Hobbi, kedvtelés. Ugyanúgy, ahogy másnak egy nyaralás, vagy bármi. Az arra költött pénzt se látod viszont a büdös életben, ráadásul egy egzotikus nyaralásnak sokszázezerért max 2 hét alatt vége, de a sokszázezerből megépített autód évek múlva is a garázsban lesz, és ha vigyázol rá, hosszú évekig örömöd lehet benne, bármikor.

2017. febr. 10. 10:43
 6/12 anonim ***** válasza:
29%
Ezzel csak az a baj hogy sokba kerül és mivel ez a honda amúgy is egy kihegyezett motor hisz csak 1.6 os és már 160LE.Az 1.6 os motor sokáig nem húzná turbósítva és amíg húzza is a húzott TDI-k elmennek mellette akkor is és azok bírják is a nagyobb turbóval is több 100E km eket.
2017. febr. 10. 10:46
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
5-ös,nem is az volt a kerdes hogy megéri-e vagy sem,viszont latom-e a befektetett pénzt vagy sem.....
2017. febr. 10. 11:02
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a válaszát
2017. febr. 10. 11:54
 9/12 anonim ***** válasza:
53%

[link]

Ők biztos, hogy segítenek neked ilyen jellegű kérdésekben. Illetve építettek már egy pár hasonlót.

2017. febr. 10. 12:20
 10/12 anonim ***** válasza:

Ne hallgass másra. Szerintem megéri. Alapból jó autók. És igazábol a legjobb tuning alapok.

Ha van rá pénzed. Akkor megéri. De mint ahogy elöttem is írják soha nem fogod vissza kapni azt a pénzt. Csak élményben.

De nem 2-Forint lesz. Csak gondolj bele.

Kipufogo kb.: 100.000

Cooler.: 100.000

Turbo 120-140.000

Chip.: kb 60.000-80.000

Kiegészitő dolgok azok vannak kb 50.000-100.000ig.

Szoval igen. Annyibol kb megúszod ahogy írták felettem. :)

2017. máj. 18. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!