Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért megy a Simson csak...

Raczszabi kérdése:

Miért megy a Simson csak szívatóval?

Figyelt kérdés
Üdv! Van itthon pár simsonom, kis-nagy súbertes karbik, mindegyik simó mindegyik karbival úgy azt produkálja, szívatóval megy, de ha a nélkül is, rögtön elkevesel, fullad. Arra tudok gondolni a karburátor tisztítási módszeremmel lehet a gond, ami abból áll, h áztatom benzinben majd komrasszorral átfújkálom. Az úszószint értékre van állítva mindig, fasot nem szívnak a motorok. Valóban az én takarítási módszeremben lehet a gond, vagy hol kutakodjak?
2017. febr. 8. 15:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Alapjárati csavart hova hajtottad? Van egyáltalán alapjárat?
2017. febr. 8. 15:25
 2/5 A kérdező kommentje:
Kár az alapjáratival hülyéskedni, amikor ilyen szinten fullad, állíthatom én akárhova. Alapjárat nincs.
2017. febr. 8. 15:34
 3/5 szerencses85 ***** válasza:
Főfúvóka méretet változtasd.
2017. febr. 8. 16:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Te módszereddel a baj.

Karburátort és alkatrészeit ultrahangos mosóban lehet kipucolni.

Fuvókákat meg dörzsárral kell méretre pucolni.

Direkt fuvokákhoz létezik dörzsár készlet 0,05mm léptékben.

Illetve ha mérni akarsz hogy nincs e túldörzsárazva nagyobb méretre egy fuvóka arra meg van kaliber készlet, azt is érdemes venni a dörzsár készlet mellé. Ha a ráírt értékű kaliber nem megy bele ne erőltesd hanem dörzsárazd az adott értékre!

Az alapjárati keverékcsavart meg BE KELL ÁLLÍTANI, nem viccből van az minden karbin.

Karburátor állítás előtt meg gyújtást kell állítani, mert nem megfelelő gyújtással teljesen más értékeken fog legjobban de nem tökéletesen "menni a karbid".

2017. febr. 8. 18:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Azért takarítom így, mivel a körülmények csak ezt engedik meg számomra. Igen, az ultrahangos mosó, én is gondolkoztam már rajta, egy nagyon hasznos berendezés. Az alapjárati csavart pedig mindig körülbelüli (tapasztalati) értékre szoktam beállítani, mikor frissen összerakom, majd finomhangolom,mikor üzem meleg a jármű. Nem most kezdtem ezeket bütykölni, persze nem vagyok egy szakértő, de régen ilyen problémák csak a kis súbertesekkel voltak, nagy súbertest mindig jól be tudtam állítani. Értem én, hogy vannak már tényezők is a karbin kívül, de, hogy mind a 4 simó ezt produkálja, sőt az egyik tirisztoros. Ezért tudok csak karbikra gondolni.
2017. febr. 8. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!