Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Külföldről autót behozni?

Külföldről autót behozni?

Figyelt kérdés
Autó vásárlás előtt állok, egy használt Audi A3-ast szeretnék, kb. 10000 EUR-ért. A mobile.de-n nézegettem. Mi ennek a procedúrája és milyen extra költséggel jár kb?

2017. febr. 7. 01:39
 1/7 anonim ***** válasza:

Éppen tegnap számolgattam ezeket a költségeket. Első körben a benzin, kimenni, hazajönni, most nem tudom hogy akarod elhozni. Ha kocsival mentek és hazagurultok két autóval, akkor olyan 60-70 csak a benzin. Aztán ott van a hazai forgalomba helyezés ( műszaki, forgalmi, törzskönyv, rendszám), aki olyan 50 körül van. Regisztrációs adó, hát erre is van egy kalkulátor a neten, ami lehet 30ezer, de lehet 200 is. Plusz egy vagyonszerzési illeték, ami a kocsi életkorától függ, egy összeg megszorozva a kw számával.

Mindre van kalkulátor a neten, ki tudod számolni a kocsi adatait megadva :) De olyan plusz 200-al kell kb számolni.

2017. febr. 7. 10:33
 2/7 anonim válasza:
Mint az előttem szóló a reg.adó az ami nagyon húzós de a többi sem kevés.Ha kiszámolod kijön olyan +350 370ezer forintra.
2017. febr. 8. 07:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Valóban 300 körül jár a költség, de ez egy 3 millás vas esetén bevállalható. Már ha olyat sikerül választani, ami valóban megéri az árát. Intelek pl a murvás placcoktól, amiket itt Németországban javarészt a törökök bitorolnak.
2017. febr. 8. 10:33
 4/7 A kérdező kommentje:
És ha kint megveszem és hazahozom az autót, akkor én már használhatom is, vagy amíg nem kerül itthon hivatalosan forgalomba addig nem lehet?
2017. febr. 9. 15:38
 5/7 anonim ***** válasza:
Addig elvileg nem használhatod. Más dolog, hogy a tapasztalat azt mutatja, hogy a német rendszámú autókat nemigen intik le.
2017. febr. 9. 15:49
 6/7 anonim ***** válasza:
lehetoleg piros rendszammal hozd, ha labon hozod, mert a sargaval meggyulhet a baj
2017. febr. 22. 08:07
 7/7 Buf ***** válasza:
Ha lábon hozod haza akkor piros rendszám ez kb 200 eur ez a havi, a kéthetes az kb 150, a sárga rendszám kerülendő mert az csak német országban érvényes, az osztrák rendőr megnyúz érte. Az utazás kilométer függvénye, itthon regadó, honosítás...... ezek 200-300 ezer körül megúszod, de ha az olcsóság miatt mennél akkor csalódni fogsz mert a jó autót ott sem adják olcsón. Ha viszont a minőség a lényeg akkor csak némettől vegyél, mert az igazán jó kocsikat nem adják le kereskedésbe, azt inkább magánszemélyként hirdetik, de ezt az árakon tökéletesen látni fogod.
2017. febr. 22. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!