Lányok ti mit gondoltok arról hogy megfelelő öltözék az autóvezetéshez?
A szakértők mindig azt ,mondogatják hogy ne vezess papucsban és magassarkúban mert ... Én láttam már nem egy csajt aki magassarkúban vezetett meg olyat is aki papucsban a(is) vezet . Sőt olyat is hogy mezítláb ! Ez akkor hogy van ? Ti miben tudtok vagy szoktatok vezetni ? Nektek nem gond a magassarkú vagy a papucs ha vezetni kell ? Esetleg szoktatok mezítláb is ? Friss jogsis 18 éves lány vagyok .
Kérlek írd hogy hány éves vagy és mióta vezetsz .
A papucsban vezetést biztonsági okokból ellenzik.
Nem mindennapos eset, de valóban történt már olyan, hogy vészfékezéskor a papucs lerepült a vezető lábáról, be a fékpedál alá... Az már gyakrabban előfordul, hogy a gyors reagálást akadályozza a papucs, hisz a papucsban mozgáshoz hozzá tartozik egy plusz mozdulat, amit a papucs lábon maradása miatt kell megtenni.
A magassarkú cipőben vezetés ezzel szemben "csak" kényelmetlen, ez egyéntől függő, hogy milyen mértékben.
Van olyan, aki levezet úgy több száz kilométert, a másiknak meg perceken belül fájni kezd a lába - az utóbbi ezért nem is vezet magas sarkúban. A cipő kialakítása miatt a pedálkezelés is bizonytalanabb, ennek szintén lehet jelentősége vészfékezéskor.
Mezítláb kényelmes vezetni, ha nincsenek szögek az autóban szétszórva :-)
Bár szintén friss jogsis vagyok, nem igen próbálnám ki a papucsban és mezítláb vezetést. Nekem valahogy nem tűnik biztonságosnak, bármennyire is legyen kényelmes. A magassarkút valószínű el tudnám képzelni, ha a sarka nem tűsarok, és természetesen nem olyan magas. Én leginkább lapossarkúban vezetek, csizma és Nike cipő, aminek nem csúszik a talpa. Balerinbe még nem próbáltam, bár lehet nyáron az lesz kényelmesebb.
Amúgy én is láttam nőket, akik legalább 15 cm-es sarokkal vezettek. Viszont megjegyzem, hogy a kocsijuk valami eszméletlen új volt, amibe valószínű automata váltó járt. Ilyen esetben picit kényelmesebb, hisz nem kell az egyik lábaddal állandóan taposd a kuplungot, nem fárad el a lábad. Szóval, igen.
Alig pár hetes a jogsim, 19/L
Volt sógorom mezítláb szeretett a legjobban vezetni.
Én leginkább lapos zárt cipőben szeretek vezetni. De magas sarkú csizmában is tudok, illetve papucsban is. De azok nem biztonságosak. Ahogy a vastag talpú bakancs sem.
SZóval vezetni bármiben lehet, de abban a legcélszerűbb, ami neked a legkényelmesebb, és ahogy a legjobban érzed a pedált, leggyorsabban és leghatékonyabban tudsz reagálni vész esetén...
32 éves nő vagyok, 10 éve vezetek, legfőképpen Pesten és az agglomerációban.
A papucs gázos, hirtelen reakciónál lecsúszhat, beakadhat.
A magassarkúvmeg csak olyan mintha kisebb lenne a lábad :)
Mezitláb azért rohadtul nyöszörögnél egy kisebb kocc vagy egy durva vészfékezés után. Nagyon rövid távon próbáltam már, de nem jó..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!