Nagyon benéztem autóm műszaki érv. Idejét. Március 13. -ra hittem és közbe január 13. -án lejárt. Jövő héten viszem műszakiztatni, de amúgy büntetésre számíthatok sajna ugye?!?
Ha nem kapnak el lejárt műszakival, akkor nem. Nem kötelességed azonnal megcsináltatni a műszakit, csak akkor nem járhatsz vele.
A műszaki vizsgára bejelentéskor kérhetsz útvonalengedélyt arra az alkalomra.
Ha útvonalengedély nélkül mész akkor nagy eséllyel megállít a rendőr ha meglát mert látja előre hogy van e műszakid vagy sincs.
Egyszer a régi autónkon lejárt a műszaki, kértünk ideigleneset hogy eltudjunk menni megújítani, de aki a papírt adta az elírta a rendszámot így nem volt érvényes. Na ezt a forgalomban azonnal meglátta a rendőr és meg is állított. Szerencsére rájött ő is hogy véletlenszerű elírás történt a papíron úgyhogy nem történt semmi. Lehet hogy azóta nincs ez az ideiglenes műszaki dolog hanem útvonalengedély mert ez több mint 10 éve történt.
Így van. Ha VÉDA alatt nem haladsz át, vagy közúti ellenőrzésen nem állítanak meg, akkor nem fog érdekelni senkit a dolog. A legtisztább persze ha az okmányirodában (vagy hogy hívják most...) útvonalengedélyt kérsz, amire persze fizetni is kell valamennyit.
Nekem is most fog lejárni a hónap végén a műszakim, de már hetekkel ezelőtt kaptam 3 e-mail, 4 sms-t és még fel is hívtak a márkaszervizből, hogy tudom-e hogy le fog járni.
De ha lekaparja a matricákat a hátsó rendszámról, akkor nem is olyan feltűnő hogy egyből kivegyék. Engem fél év után vettek ki a rendőrök, addig észre sem vették. Az igazsághoz hozzátartozik hogy van rajta műszaki, csak valamiért nincs benne a rendszerben, úgyhogy épp ma küldtem el a beszkennelt papírokat az illetékeseknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!