Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tegnap eladtam a robogómat...

Tegnap eladtam a robogómat mit tehetnek ha a vásárlónál már nem indul?

Figyelt kérdés

Tegnap eladtam a kíváló állaptú kymco robogómat tavaly októberben vettem szinte nem is használtam egy kis mellékhelységben tároltam semmi baja nem volt sose mindig indult. Tegnap eljöttek érte megvették és el is vitték.

Ma felhívtak hogy nem indul a motor. Fogalmam sincs mi lehet a motorral mert mint már mondttam nekem sosem volt rá panaszom. Na most az a kérdés hogy ő mit tehet ellenem. Én nem szeretném visszaadni a pénzt én eladtam a motorom nekm jó így. De ő mit tehet ami nekem rossz lehet?

2017. febr. 5. 12:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Öntsön a tankba benzint, majd nyissa meg a benzincsapot.

Az adásvételi szerződésbe bele szokták írni hogy "A vevő a motort megtekintett és kipróbált állapotban átvette, a vételárat kiegyenlítette, egymással szemben további követelésük nincs."

2017. febr. 5. 12:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ha nem is hasznaltad, honnan tudod, hogy kivalo allapotban volt, tovabba, oktoberben minek vetted, ha ugysem hasznaltad? nekem valahogy ez tobb sebbol verzik. De a kerdesre a valasz: ha irtatok rola tisztessegsen (?) adasvetelit, 2 tanu, datum, ora, perc, minden rajta van, onnantol kezdve nem a te sarad.
2017. febr. 5. 12:19
 3/8 A kérdező kommentje:
autószerelőtöl vettem 7000km-el és ezért gondolom hogy nincs vele semmi de amíg nálam volt nem is volt vele semmi.
2017. febr. 5. 12:31
 4/8 A kérdező kommentje:
írtunk adásvételit
2017. febr. 5. 12:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Megnézte, működött, kifizette, elvitte. Innen az ő dolga, hogy a motor indul-e vagy sem. Akar ő is tönkre tehette. Ha neked semmiféle hibáról nem volt tudomásod akkor nincs mitől félned, hisz nem adtál rá garanciát. Polgári perre mehet a vevő, ha az neki megéri
2017. febr. 5. 13:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Az első hozzászóló jól idézett, neked jogilag semmi tennivalód nincsen. Csak a jóindulatodon múlik, hogy mit teszel. Ha valóban úgy van ahogy írod, akkor tartsd meg a pénzt, innen már semmi közöd a motorhoz és a problémáihoz. Üdv.
2017. febr. 5. 15:08
 7/8 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm. Igen kpróbálta meg mikor hazaért működött neki tehát nekem már semmi közöm hozzá...
2017. febr. 5. 22:43
 8/8 anonim ***** válasza:

kb. 20 évvel ezelőtt az egyik ismerősömmel elmentem vásárolni egy 2 ütemű Wartburg-ot melós autónak. Megvettük Pesten, aztán a hazafelé vezető úton kb. 30 km-re a vétel helyétől egyszer csak kigyulladt a járgány motortere. Olyan szerencsétlenül sikerült ez a dolog, hogy az autó motortere teljesen kiégett, ráadásul egy teljes tank benzin elfolyt. Használhatatlan lett az autó, úgy hogy a vevő(haverom apja) még haza sem vitte.

A régi tulaj az autó akkori árát (kb. 40 E Ft) teljes mértékben visszafizette a haverom vaterjának. Aztán vett egy jobb állapotút. (Úgy gondolom, hogy nem volna köteles a régi tulaj visszafizetni a kocsi árát.)

2017. márc. 5. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!