2012-es központizáras Renault Thaliám jobb oldali ajtaja hogyan zárható le távirányító nélkűl? Ha lemerűl vagy elromlik a nyomógombos kúlcs akkor miként zárhatom!
A hátsó ajtókon van belső lenyomható zár,a bal elsőt lehet kúlccsal nyitni - zárni, de nem működteti a többi ajtó zárját!
A jobb oldali ajtón nincs se zár, se lenyomható belső zár !
De akkor hogyan zárható ?!
Mi van a csomagtartóval , azon sincs zár ?!
Ne is mondd, apámnak 2009-es Thaliája van, elég szörnyű a dolog. Szerencsére még működik a távirányítója. Ha mégsem menne, akkor azt lehet tenni, hogy a kulcsot megfogod a kezedbe (hogy be ne zárd az autóba), és a sofőr oldali ajtót nyitva hagyva, megnyomod belül azt a gombot, ami lezár minden ajtót. Utána kiszállsz, és a sofőr oldali ajtót kulccsal csukod be. Így minden ajtó zárva kell legyen.
Arról nem is beszélve, hogy egy távirányítós kulcs van hozzá, a másik kulcson nincs is gomb. Nem tudom hogy képzelték el ezt a dolgot.
Működik !
Köszönöm.
De mi van ha a kocsi akumlátora merűl le.
Akkor nincs elektromos központizár.
Aksi nélkül még régebbi autót se lehet nyitni-zárni.
Van egy 1998-as autó a családban, van minden ajtónál gomb vagy kulcslyuk de egyszer lemerült az aksi mert úgy maradt egy világítás és az elektromos központizár még kulccsal se nyílt. Kulcs elfordításakor megmozdult de visszazárt. Azt a trükk vált be hogy amint megmozdult a zár, már rá is nyitottam.
A képen pirossal bekarikázott helyre bedugod a kulcsot, elfordítod, majd felhúzott kilinccsel becsukod az ajtót. Tadámm! Be van zárva.
Nekem semmit se kell kiszedni, csak bedugni a kulcsot, vagy egy csavarhúzót és elfordítani.
Igaz ez csak egy pukkadt Megane, nem Thalia...
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!