Tompított világításom nem jó az autómban mi okozhatja a hibát?
Segítségeteket kérem hátha valamelyikőtök tudja hol lehet
Egy Fiat Panda személy autóm van észre vettem, hogy nem világít a baloldali tompított fény a távolsági viszont jól működik. Végig mentem az általam ismert lehetséges hibákon.
Izzót kicseréltem(a kivett izzó is jó volt és az új izzóval sem működik)
A biztosíték táblán kicseréltem a biztosítékát ami nem volt elszakadva kiolvadva viszont a fém lábai oxidált égett szerű volt kicsit.
A csatlakozót ( ami a H 4-re rámegy ) a jobb oldalival összehasonlítva jónak látom . Picit ott is van barnás színeződés, de gondolom egy 11 éves autónál már ez ilyen.
Akkumulátor műszerrel bemérve az jól teljesít
Hol lehet még hibalehetőség?
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Ha az akkut sikerült műszerrel megmérni, akkor a H4es izzó foglalatát is meg kellene mérni, nem csak a színét nézegetni!
Ha ott sincs feszely, akkor tovább kell menni visszirányba: relé, ha van, biztosíték mindkét oldala, kapcsoló,...
Miután izzót, és biztosítékot cseréltél, kizárásos alapon, a kettő közötti részen kell a hibát keresni.
Vagyis:
-biz.tábla kimeneti csatlakozás,
-fényszóró izzó csatlakozója.
Ha ezek a csatlakozások is hibátlanok, marad a kábel. Egy hosszabb kábel két végét lecsupaszítod, egyik végét az izzó csatl.hoz, másikat a bizt.tábla kimenethez érinted. Ekkor világítania kell.
Ha nem, akkor valamelyik lépésnél figyelmetlen voltál./kezd előröl/ ;)
Ennyi.
Hibás következtetés #4!
Valamennyi izzószál külön van biztosítva.
(2 tompított, és 2 országúti azaz 4 db. egymástól független olvadó biztosíték)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!