Sokat eszik a kocsim ez természetes?
10 percet járatni teljesen felesleges. Ha párásodik az üveg, akkor keress más megoldást annak az eltávolítására (macskaalom, kiszellőzteted az utasteret mielőtt leteszed az autót, stb) 4,5 km-re autóval járni eléggé pazarló dolog, de ennek iszod is most a levét. Kérdésedre válaszolva azt kell hogy mondjam, "természetes" hogy sokat fogyaszt.
2017. febr. 1. 11:47
5 literenként tankolni megintcsak öngól. Egyrészt sok kosz kerül a tankba, mert azért a kútoszlop és a pisztoly nem steril dolgok, másrészt felesleges utak tömkelegét teszed meg, felesleges elindulást és megállást iktatsz be az utadba, még akkor is ha csak le kell fordulnod az útról amin jársz.
2017. febr. 1. 11:52
13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat kiprobálom mindet! Anyit mèg hozzátenèk hogy pazalos vagy sem kocsival járni muszály hisz falun èlek egèsz nap egy busz megy csak ès egy elèg forgalmas uton haladok szoval nem szivesen ülök biciglire tèlen csùszos ùton ès nyáron abszolut de semmi gond nem volt a 5 literes fogyasztásal 5literböl egy másfèl hetett simán elmentem elvittem egy szervizbe ahol azt monták hogy nincs semmi baja ennek elenère nem akkarom elhinni hogy 15 liter fülött eszik 10perc járatás miadt ès a hideg miadt de megprobálom ugy hogy nem járatom !
14/18 A kérdező kommentje:
Ja ès fèl ève sincs,hogy olaj ès lègszürö cserèlve lett !
az olaj és levegőszűrő cseréje nem számít bele a fogyasztásba..
a levegőszűrő ha eltömődik azt a lambda szonda érzékeli, az olajcsere elmaradása meg hozza hogy idővel 0 fogyasztása lesz a motornak.
De az autóval el kell indulni és menni, ha állóhelyzetben zakatoltatod még szép hogy ennyit eszik.
2017. febr. 1. 12:35
50 literes a tankom és a legutolsó teletankolás óta 680km-t mentem. Ebben volt 180-180km autópálya és sok rövid út, 10-10kmes utak vagy még annál is kevesebb, sok hidegindítás. A legmelegebb napon in -3 fok volt de volt példa -9re meg -15 re is.
Most 680km után gyulladj ki a tank visszajelző lámpája, de még így is van benne pár liter.
Ha úgy számoljuk hogy mind az 50 liter elfogyott akkor is csak 7,3l/100km, nem pedig 10-12 liter.
Normális esetben , tavasszal, nyáron 5,0-5,5 a fogyasztásom.
Nem tudom mit csinálnak egyesek hogy dupla fogyasztásról számolnak be.
2017. febr. 1. 12:50
Időpont ma 12:50
Mondjuk egy benzines 1.4-es 15 eves auto nem fog annyit ennyi mint egy 5 eves 1.6-os diesel... mert nekunk a ket auto ilyen, a nejem benzinese eszik 10 litert, az enyem meg 5.3-at...Jeee majdnem dupla fogyasztas...
2017. febr. 1. 15:37
De nyáron nem is járatod 10 percig... Ilyenkor végtelen a fogyasztás, mert nem halad az autó egy centit se. 15 liter azért elég meredek, de a 10 litert "gond nélkül" össze lehet hozni egy 1.2-es motorral is.
2017. febr. 1. 16:04
Kapcsolódó kérdések: