Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vízlepergető szélvédőre?

Vízlepergető szélvédőre?

Figyelt kérdés
Az autóm üveg felületeihez keresek valami viaszt vagy ahhoz hasonló vízlepergető készítményt amivel esőben könnyebben lepereg a víz!

2017. jan. 31. 12:31
 1/9 Donald J. Trump ***** válasza:
68%
Fényezést lehet waxolni, szélvédőt nem. Nem látnál ki rajta. Az üvegnél (ha tiszta) nincs jobb vízlepergető.
2017. jan. 31. 12:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Trump úrnak nincs igaza, vannak szerek erre, de én az autómosóban is szoktam viaszos szert nyomni a szélvédőre, mert napokig érezhető jó hatása van. És ne gyertyaviaszra gondolj, amitől nem lehetne kilátni.

Egy termék jut eszembe ilyenkor, amiről régóta tudok, bár soha nem próbáltam: a Rain-X. Már a neve is sokat mondó, de ha találok, legközelebb én is kipróbálom. Youtube-on is láttam most videót róla, ahogy megkerestem neked. Az obi-ban lehet kapni például. [link]

2017. jan. 31. 12:51
 3/9 dirtboy ***** válasza:
100%

szélvédő javítósok is szoktak ilyennel foglalkozni

[link]

2017. jan. 31. 12:53
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A készítmény neve Rain-X amit keresel, ahogy előző hozzászóló írta. Én szeretem használni főleg esős évszakokban. (Hosszú forró nyár alatt inkább hagyom lekopni). Mint a legtöbb termék ennek is vannak előnyei-hátrányai, ezeket kell mérlegelni. Előnyei, hogy legkisebb szitálás esetén is tiszta marad a szélvédőd, nem kell használni az ablaktörlőt (nem is nagyon szabad, mert azzal csak feleslegesen lekoptatod a felvitt réteget, használhatod gyakrabban). Hatása 60-70km/h felett jelentkezik, tehát ha csak városban használod, megint nem érdemes használni. Ellenben hosszú vidéki utak mellett, autópályás használat esetén abszolult ajánlott . Hátránya, hogy bármennyire is vékony rétegben viszed fel, bármennyire is dolgozod bele a szélvédőbe, egy enyhe opálos réteget ad neki amely elsősorban két esetben lehet zavaró. Szembe napsütéskor illetve este közvilágítás során láthatsz némi fátyolosságot a szélvédőn. Kinek mennyire zavaró...

Használata egyszerű. Alaposan lemosod a szélvédőt, hagyod megszáradni, majd bedörzsölöd vele 2x a szélvédőt... Ügyelj arra, hogy lehetőleg "két irányú" mozgást használj pl csak lentről fel és fentről le mozdulatokkal dörzsölöd be a szélvédőbe tehát nem körkörösen, mert így kevésbé zavaró az opálos hatás utána. Második bedörzsölés után kb 3 hétre elegendő hatású lesz (ha nem használsz megszokásból ablaktörlőt, mert az elég hamar le tudja koptatni).

Tescoban, Auchanban benzinkutakon, autófelszerelés boltban láttam.. kb 2500Ft/ flakon az ára...

Én használom rendszeresen...és aki utazott velem, azt is meggyőzte pillanatok alatt.

2017. jan. 31. 13:38
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Többféle szer is kapható a jobb autósboltokban. Ezek egy-két decis flakonok.

én tizenöt éve használom a szélvéőre, eddig még mindegyik autón kiválóan hozta az elvárható vízlepergetést.

Amúgy a rep. gépeken is alkalmazzák, meg még sok helyen.

Viaszt még véletlenül sem. Amit az autómosóban tolnak, az más viasz.

2017. jan. 31. 13:59
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Van alternatív megoldás erre. Pesten van sok kézi önkiszolgálós autómosó, ahol viaszos kezelés is van. 100 forintért letisztítod vele a szélvédőt és rajta marad a viaszréteg, ami tapasztalatom szerint kitart egy hétig.
2017. jan. 31. 14:07
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Össze se nagyon lehet hasonlítani a kettőt...
2017. jan. 31. 14:11
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az autómosós viasz is tökéletesen ellátja a feladatát (ha tényleg rendes viasz jön a mosóban). Összeállnak cseppekké és simán át lehet látni. De jó a rainx is, ki mire esküszik.
2017. jan. 31. 15:10
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a kommenteket és a tippeket. Kipróbálom mindenképpen ezt a Rain-x nevű terméket és utána mérlegelem a hasznosságát! Ment a zöld pacsi!
2017. febr. 5. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!